Site Rengi

DOLAR 32,3656
EURO 34,9702
ALTIN 2.326,16
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

DSP’li Tambova: ‘Erken Seçim Kaçınılmazdır’

DSP’li Tambova: ‘Erken Seçim Kaçınılmazdır’
24.12.2021
A+
A-

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova son yaşanan gelişmeler ve ülkenin gündemine binâen açıklamalarda  bulundu.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tambova yaptığı açıklamada:
“2021 yılını geride bıraktığımız şu günlerde, ülkemizi ve dünyayı sarsan pandeminin olumsuz etkisi devem ederken; 2022 yılını da olağanüstü siyasi olaylar ve ekonomik krizle karşılamaktayız. Ekonomi yönetiminin almış olduğu tedbirler yetersiz kalınca, döviz kuruna farklı bir müdahalede bulunan hükümet; doların, nispeten aşağı seviyelere gerilemesini sağlamış ancak, bu olumlu gelişmenin piyasa fiyatlarına henüz yansımamış olması da vatandaşın mali yükünün kısa vadede hafiflemeyeceğinin acı bir göstergesidir.

Buradaki en büyük sorun, yönetememe hali ve artık; piyasaların, uluslararası sermayenin ve en önemlisi de vatandaşın güvenini hızla yitirmiş olan siyaset mekanizmasıdır.  İktidar partisi, tek elden yönetimin ve belli bir zümreyi memnun etme gayretlerinin; uzun vadede ülkeye verdiği zararların hesabını, kendisinin ödeyeceğini idrak etmiş, ancak! İş işten geçmiştir. Çünkü nihayetinde; sandık milletin önüne geldiği zaman siyasi anlamada hesap verecek olan, zenginleştirdiği zümre değil, kendisi olacaktır. Dolar kurunda yaşanan ve hâlâ kimsenin bilmeği bu dalgalanmanın, “kim ve kimler” tarafından yönlendirildiği belirsizliğini korurken; bu olumsuz tablonun, ülke ekonomisine ve vatandaşlarımıza çıkardığı acı reçetenin maliyeti dehşet verici boyutlardadır. Zaten pandemi nedeniyle ekonomik sorunlarla mücadele eden esnaf, orta ve dar gelirli vatandaşlarımız bir de döviz vurgunu sebebiyle artan fatura maliyetleri ve hayat pahallığında ezilmeye mahkûm edilmişlerdir. Belirlenmiş olan asgari ücret; mevcut enflasyon ve ekonomik belirsizlik nedeniyle, daha açıklanır açıklanmaz mali açıdan erimiş ve önümüzdeki senenin, emekçiler için bir çileye dönüşeceği de bugünden bilinen bir gerçektir.

Bütün bu olumsuz tablolar, erken seçimi; olası ve kaçınılmaz kılmakta ve 2022 yılının gündemini, büyük ölçüde ekonomi ve seçim ittifaklarının oluşturacağı şimdiden görülmektedir. Bugün, kendi seçmenine bile umut veremeyen iktidar partisi, bu konuda yalnız değildir. En az onun kadar, kendi tabanı ve seçmen nezdinde inandırıcılığını kaybeden muhalefet bloğu da artık, ittifaktaki dağınıklık, strateji hataları, aday belirleme konusunda ortak bir fikre varamamış olmaları gibi nedenler yüzünden, vatandaşı sandığa küstürecek kadar belirsiz bir siyaset sürdürmektedir.

Kamuoyu araştırmaları da göstermektedir ki, bugünkü mevcut ittifak yapılarının önümüzdeki seçimde mutlak bir başarı elde etmesi mümkün görünmemektedir. Ayrıca, iki kutuplu bu sistem sadece hâkim partilere ve milletin menfaatini zerre kadar düşünmeyen;  bireysel çıkarırları, daha fazla zenginleşme, eş dost ve akraba kayırmacılığının dışında en ufak bir kaygıları olmadığı gibi, üzerlerinde taşıdıkları şaibelerden de hiç rahatsızlık duymayan bazı “seçilmiş“ kişilere yaramıştır. Ne yazık ki bu sistemde vatandaş yoktur; sadece, sırça köşklerinde yaşayan ve kendi ikbal kavgalarını veren belli bir insan topluluğu vardır. Her şeyiyle bozulmuş ve kirlenmiş olan bu düzenin; mutlaka değişmesi ve milletin meclisine, milletin menfaatlerini gözetecek insanların gelmesi elzemdir. Umuyoruz ki önümüzdeki ilk seçim, bu kolaycı ve çıkarcı yapıya artık istediği yönetme gücünü ve yetkisini vermeyecektir. Bu süreçte, mutlak surette bir üçüncü ittifak yapısı oluşacak ve bu yapının ana omurgasını da DSP oluşturacaktır. Bugün hala, dürüstlüğün ve halka güvenin tek adresi Bülent Ecevit’in DSP’sidir. Bu milletin, kendisine mecbur olduğunu düşünenler ve sözde millete hizmet adına seçilenler ise büyük bir yanılgı içinde olduklarını göreceklerdir. DSP tüm kadroları ve seçim stratejisiyle, bugünden seçim çalışmalarını başlatmış ve yeniden milletin umudu olmak için sahada yerini alacaktır.  Yeni yılda, ülkemize refah ve huzurun gelmesi temennisiyle..”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.