Site Rengi

DOLAR 32,5497
EURO 34,9952
ALTIN 2.422,95
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 22°C

DSP’li Tambova’dan THK Başkanına Eleştiri

DSP’li Tambova’dan THK Başkanına Eleştiri
01.08.2021
A+
A-

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, Türkiye’nin dört bir yanını saran yangınlar ile ilgili açıklamalarda bulundu ve yangınlarla beraber gündeme oturan THK kayyum başkanına eleştiriler yöneltti.

Tambova’nın açıklamaları şöyle:
“Değerli Basın;
Ülkemizin dört bir yanında çıkan yangınlar, dehşet verici ve bir o kadar da içler acısı bir olaydır. Orada yitirilen canlarımız için en derin teessürlerimi paylaşmakla birlikte; bu felakete,her kim ya da kimler sebep olduysa esefle kınıyor, hatta lanetliyorum. Bu facianın sebebi, ihmal ya da sabotaj veya insan hatası olsun; organize bir eylem ya da gelişi güzel veyatesadüfî olsun, sonuç değişmez. Sayısız canlının yok olmasına, ağaçlarımız ve ormanlarımızın; evsiz, yersiz, yurtsuz kalan vatandaşlarımızın, yok olan tabiatın yıkımı çok acıdır ve gerekli incelemeler mutlaka yapılarak, varsa suçlular en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

Ancak! Unutmamamız gereken en önemli şey, bu kadar büyük olayların ardından mutlaka ciddi provokasyonlar olabileceği gerçeğidir. Bu facia üzerinden, bu tür eylemler gelişir ise ülkemiz, daha farklı yangınlar görecektir ve belki amaçlanan da budur.

Türkiye; bulunduğu konum itibariyle, bu tür tehditlere açıktırve buna göre de önlemimizi almamız gerekirdi. Bu yangınların doğal olarak meydana geldiği bile düşünülse, yetkililerin içinde bulunduğu zafiyet asla kabul edilemez. Büyük devletler, her türlü provokatif eylem ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak durumundadır. Ancak bugün ülkemizde;devlet yönetimindeki kişiler, ne yazık ki menfi eylemler içindedir ve çıkabilecek tehditleri öngörme yetisine de sahip değillerdir.

Bizzat Atatürk’ün emriyle kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin en güzide kurumlarından biri THK gibi bir kuruluş; tek bir uçak kaldıramadığı gibi, kurumun başına kayyım olarak atanan şahıs, ülkenin dört bir yanı alevler içinde yanarken düğünde olduğunu beyan edebilecek kadar lakayt ve şuursuz davranabilmiştir. Yıllarca, belli bir zümrenin hedefinde olan ve ele geçirilecek bir kale gibi görülen THK ne yazık ki, böyle idealsiz kişilerin elinde tamamen işlevsiz hale getirilmiş, kuruluş amacından ve misyonundanuzaklaştırılmıştır. Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti ile derdi olan kişi ve grupların, nihayetinde; genel kurula götürmek amacıyla geldikleri yönetimlere, en hafif tarifiyle usulsüzşekilde el konulmuştur. Aynı anda, ülkenin pek çok yeri yanarken; tek bir uçak kaldıramayan kurumla ilgili, devlet yetkililerinden de çelişkili açıklamalar gelmesi, liyakatsiz insanların eline terk edilen THK’nın içinde bulunduğu durumu net şekilde ortaya çıkarmaktadır. Bu kurum ve kuruluşlar, bizlere Atatürk’ün mirasıdır ve bu şekilde heba edilmesi asla kabul edilemez.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.