Site Rengi

DOLAR 32,3135
EURO 35,1078
ALTIN 2.280,24
BIST 8.939,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
23°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Akar: ‘Okullar Salgın Koşullarına Hazır’

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Akar: ‘Okullar Salgın Koşullarına Hazır’
21.01.2021
A+
A-

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Akar ve şube yöneticileri, düzenledikleri basın toplantısında 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı birinci dönemini değerlendirdi.

Akar açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgınının gölgesinde eğitim-öğretimin birinci dönemini tamamlamış bulunmaktayız. 2020 yılı Mart ayından bu yana tüm eğitim öğretim faaliyetlerinin neredeyse tamamı uzaktan öğretim uygulamalarıyla gerçekleştirildi. Eğitim-Bir-Sen olarak bu süreçte insan sağlığının her şeyin üstünde olduğuna inanarak, salgınla mücadelede kendimizi sorumlu hissederek ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde salgın mücadelesine katkımızı sunduk. Salgın tedbirleri doğrultusunda eğitim kurumlarımızın eğitim öğretime hazırlanmasında sıkıntılar yaşansa da yüz yüze eğitime başlanmasından önce okullarımızın tamamı salgın koşullarına uygun olarak hazır hale getirilmiştir. Zorluklara rağmen okulların eğitim-öğretime hazır hale getirilmesinde çaba sarf eden okul yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim faaliyetlerinin yürütülmesinde, ölçme değerlendirme çalışmalarının yapılmasında ve karar alma noktasında bazen geç kalmış ve beklentileri yerine getirememiştir. Bazende hızlı ve ani kararlar verip hazırlık süreci adına okul yöneticilerimizi zor durumda bırakmıştır. Bazı durumlarda alınan kararlar uygulayıcılar tarafından farklı şekillerde yorumlanmış ve uygulamada birlik sağlanamamıştır. Hatta bazı kararlar hiç uygulama fırsatı dahi bulmadan ikinci bir resmi yazıyla geri çekilmiştir ki bu durum eğitim çalışanları, veliler ve öğrencilerde kafa karışıklıklarına neden olmuştur” dedi.

Akar ayrıca: “Uzaktan öğretimin en belirgin sorunu öğrencilerin tablet ve bilgisayar gibi teknolojik eksiklikleri yanında internet erişimine ilişkin olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığının eksiklikleri gidermek için yaptığı ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtım çalışmaları anlamlıdır, gereklidir ancak sahanın ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde değildir. Önümüzdeki dönemde de devam edeceği öngörülen uzaktan eğitim uygulamalarında bu sorunların ivedilikle giderilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Akar: “Covid-19 salgını toplumu psikolojik, sosyolojik ve sağlık açısından olumsuz etkilediği gibi ekonomik olarakta eğitim çalışanlarının alım gücünü olumsuz etkilemiştir. Toplu sözleşme masasında yetkili sendika olarak kabul etmeyip imzalamadığımız ve hakem heyeti tarafından kabul görüp onaylanan zam miktarının yetersiz kaldığı gün gibi ortadadır. Enflasyon kaynaklı kayıpların telafi edilmesi ve eğitim çalışanlarının alım gücünü artırmak için yetkili sendika Memur-Sen olarak talep ettiğimiz Ocak ayından itibaren geçerli olacak şekilde 400 TL seyyanen zam isteğimizi bir kez daha buradan sizlerin aracılığıyla yenilemek istiyoruz” dedi.

Başkan İbrahim Akar açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Yaklaşık bir yıldır devam eden bu zorlu süreçte fedakârlık gösteren öğretmenlerimize, okullarımızı eğitim öğretime hazır hale getirmek için canla başla çalışan okul yöneticileri ve eğitim çalışanlarımıza şükranlarımızı sunarız. Hastalık ve salgın tehditlerinin ortadan kalktığı yüz yüze olacak şekilde, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ikinci eğitim öğretim dönemi dileriz. Katılımlarınız için de hepinize teşekkür ederiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.