Site Rengi

DOLAR 32,3862
EURO 35,1212
ALTIN 2.325,46
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehir’de Yaşayan Bilecikliler’den Çanakkale Şehitleri Gecesi

Eskişehir’de Yaşayan Bilecikliler’den Çanakkale Şehitleri Gecesi
22.03.2022
A+
A-

Eskişehir’de Yaşayan Bilecikliler Derneği’nden Çanakale Şehitleri’ni anma programı düzenlendi,

Eskişehir’de Yaşayan Bilecikliler Derneği’nden Çanakkale Şehitleri’ni Anma Gecesi, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde çok sayıda davetlinin katıldığı gecede duygusal anlar yaşandı.
Eskişehir’de Yaşayan Bilecikliler Derneği Başkanı Davut Mülayim’in açılış konuşmasının
ardından Kur’an-ı Kerim ve kaside okunarak, rehber eşliğinde Çanakkale Savaşı anlatımı, tiyatro gösterimi, şairlerin şiir dinletisi, şehitlik ve kahramanlık türküleri söylendi. İlkokul 2.sınıf öğrencisinin İstiklal Marşı’nın on kıtasının okumasıyla devam eden programda şehitler için dua okunarak sona gelindiğinde programa destek veren katılımcılara teşekkür belgesi ve plaket verildi.

Eskişehir’de Yaşayan Bilecikliler Derneği Başkanı Davut Mülayim gecenin anlam ve önemine binaen şu ifadeleri kullandı: “Milletlerin tarihinde o millet için çok önemli olan yıllar aylar ve günler vardır. Her millette bu özel zamanları yerine göre sevinçle, gururla, hüzünle anarlar. Bizim de tarihimizde millet olarak sevindiğimiz mutlu olduğumuz hüzünlendiğimiz birçok olaylar ile doludur. İşte onlardan biriside bütün dünyaya karşı yapılan Çanakkale Zaferimizdir. Çanakkale Savaşı milletimizin varoluş savaşı olmuştur. Bu zaferin temelinde büyük bir vatan aşkı ve inanç vardır. Milletimizin hürriyet ve bağımsızlık aşkı vardır.
Bu duygularla Çanakkale Zaferi’nin 107. yılını kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.” dedi.

Mülayim, tüm katılımcılara ve emeği geçen dernek yönetimine teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.