Site Rengi

DOLAR 32,5619
EURO 34,8545
ALTIN 2.434,35
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

ESMİAD Genel Sekreteri Kıyak: ‘ 2170 Çalışan Hayatını Kaybetti

ESMİAD Genel Sekreteri Kıyak: ‘ 2170 Çalışan Hayatını Kaybetti
04.02.2022
A+
A-

Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği (ESMİAD) Genel Sekreteri Yaşar Kıyak, iş kazalarına ve iş kazalarında yaralanan, hayatını kaybeden çalışanlara dikkat çekti.

Kıyak yazılı olarak yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “İş kazaları çalışan herkesin gündeminden düşmüyor artık, bunlara önlem almak her ne kadar firmaların ve iş güvenliği yetkililerinin elinde olsa da çalışanların da bilinçli olarak en doğru şekilde kullanıma özen göstermeleri gereklidir.

İş kazalarının en önemli sebeplerinin başında şu 2 cümle gelmektedir.
“Bana Bir Şey Olmaz”
“Hemen Yaparım”

Ekipmanı donanmak belki 1-2 dk zaman alacaktır ama hayatta tutacağı da unutulmamalıdır.

2021 yılı içerisinde farklı sektörlerden farklı şekillerde tam 2170 çalışan iş kazası nedeniyle hayatını kaybetmiştir.

Bu canların yaklaşık %86 sı ücretli çalışan iken yaklaşık %14 kendi nam ve hesabına çalışan esnaf veya çiftçilerden oluşmaktadır.

İş kollarına göre ise en yüksek payı %16 ile Ticaret, Büro, Eğitim, Sinema ve %16 ile İnşaat, Yol grubu alırken devamında %15 ile Tarım ve Orman takip etmektedir.

İş kazalarının nedenlerine bakılacak olur ise %29 ile Covid-19 ilk sırayı alırken, Trafik, Servis kazası %16, Ezilme, Göçük %14, Yüksekten Düşme %12 olarak devam etmektedir.

Bu ölümlü kazaların %92 si erkek iken %8 i kadın çalışandır. Ve yaklaşık %4’lük kısmını mülteciler oluştururken bu kısmın da %45 ini Suriyeli mülteciler oluşturmaktadır.

Toplam hayatını kaybedenlerin sayısı 2170 iken bunu 19’u Eskişehir olup, Eskişehir toplamdaki payı %1 bile değildir. Yaş grupları olarak bakıldığında ise 18 yaş altı 62 çocuğun yaşamını yitirdiği görünmektedir.

Bizler de ailemizle sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmek istiyorsak iş güvenliği kurallarına uymalı, ekipmanlarımızı tam ve doğru şekilde takmalıyız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.