Site Rengi

DOLAR 32,3360
EURO 35,1197
ALTIN 2.241,35
BIST 8.722,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 14°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
14°C
Parçalı Bulutlu
Sal 9°C
Çar 9°C
Per 7°C
Cum 9°C

ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesinin Başarısı

ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesinin Başarısı
11.11.2020
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Eray Atalay, önemli bir başarı göstererek Birleşik Krallık devletinin fonladığı bir lisansüstü eğitim bursu olan Chevening Bursu’na layık bulundu. Atalay, bir yıl süreli Chevening Bursu ile University College London’da Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği alanında lisansüstü eğitim alacak.

Her yıl 160 farklı ülkeden yaklaşık 70 bin kişinin başvurduğu Chevening Bursu, kariyerlerinin ortasında olan ve alanlarında ülke içi ve global düzeyde liderlik ve önderlik kapasitesi yüksek, az sayıda kişiye veriliyor. Dr. Öğr. Üyesi Eray Atalay’ın lisansüstü eğitim göreceği Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği, son yıllarda tıp, biyoloji, mühendislik ve malzeme alanlarının disiplinlerarası yaklaşımıyla sağlık sorunlarına çözümlerin arandığı ve üretildiği ortak bir platform haline geldi. Özellikli alanları hücre içerikli veya sadece biyomalzeme kullanımı yoluyla organların tamir mekanizmalarının iyileştirilmesi-uyarılması veya hastaya nakledilmeye hazır organların-dokuların laboratuvar ortamında üretilmesi üzerine yoğunlaşıyor. Bu yeni disiplin alanı ek olarak, ilaç güvenlik veya etkinlik testlerinin insanlara veya hayvanlara zarar vermeden laboratuvar ortamında yapılabilmesini veya hastalıkların modellemesinin yapılarak patogenez yolaklarının anlaşılabilmesini sağlayan organ-on-a-chip platformları üzerinde çalışıyor. Biyomalzemeler ve özellikle nano ölçekli malzemeler ilaçların kontrollü ve yavaş salınımı için yeni ve daha etkin yaklaşımlar sunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.