Site Rengi

DOLAR 32,3679
EURO 34,9608
ALTIN 2.325,51
BIST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Gücüyener: ‘Eskişehirliler Büyükşehir Belediyesi’nden Hak Ettiği Hizmeti Alamıyor’

Gücüyener: ‘Eskişehirliler Büyükşehir Belediyesi’nden Hak Ettiği Hizmeti Alamıyor’
09.03.2021
A+
A-

AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, Eskişehir’de toplu ulaşımın çile haline geldiğini belirterek Büyükşehir Belediyesi’ne sert eleştirilerde bulundu.

Seçim zamanında başlanan tramvay çalışmalarının 2021 yılına gelinmesine rağmen hala hizmete açılmadığını ve Eskişehirlilerin hak ettiği hizmeti alamadığını vurgulayan Gücüyener, şu ifadeleri kullandı: “Opera – Kumlubel Tramvay Hattı, Şehir Hastanesi – 75. Yıl hattı, Opera – Şeker Fabrikası Otogar Hattı 2021 Yılı Mart ayına gelinmiş olmasına rağmen bu hatlar halen hizmet vermiyor. Toplu ulaşım, trafiğin içinden çıkılmaz bir hâl aldığı şehrimizde git gide büyük önem arz ediyor. Pahalı toplu ulaşıma razı olanlar için bile tramvay hatları şehrin önemli noktalarına ulaşmış değil.

Toplu ulaşım çile oldu
Hizmete ulaşmada bir gün bile önemli. Bu şehir toplu ulaşım konusunda yeterince sorun yaşadı. Yıllara uzanan gecikmeler yaşadı. Toplu ulaşım ‘çile’ oldu. Zamanımızı aldı. Paramızı aldı. Hayat kalitemizi düşürdü. Toplu ulaşım süs değil, ihtiyaçtır. Uygun fiyatlı, konforlu, güvenli ulaşım sağlaması gereken tramvay şehrimizde ya süs ya da farklı ‘süslü’ hizmetlerin finansörü oldu.

2021 yılında şehrin hizmet alamayan noktalarını tartışıyoruz
Kumlubel, 75. Yıl… Bu tramvay hatlarında geri sayım bir türlü bitmedi. Şehrimizde tramvay çalışmaları 2002 yılında başlandı. 2021 yılına geldik ancak hala şehrin tramvay hizmeti alamayan noktalarını tartışıyoruz. Eskişehirlilerin her şeyin en iyisine layık olduğundan şüphe yok.

Eskişehirliler hak ettiği hizmeti alamıyor
Her şeyin en iyisine layık Eskişehir halkı bu bölgelerde ulaşıma ne zaman kavuşacak o da belli değil. Test sürüşü, eğitim sürüşü haberlerini, Eskişehirliler sabırsızlıkla bekliyor haberlerini okuya okuya yorulan Eskişehirliler hala hizmete kavuşamadı. Yerel seçim öncesi ‘hızlanan çalışma’ görüntüleri, seçim sonrasında ise bir türlü başlayamayan hizmetler Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin alışkanlığı haline geldi.

Yerel seçimler öncesi “çalışmalar hız kazandı” haberlerinin en önemli objesi olan bu hatların 2021 yılı baharında hala çalışmaya başlamamış olması düşündürücü. Basın metni yazmaktan, test sürüşü haberlerini dergilere basmaktan hizmeti başlatmaya vakit kalmıyor.

Biz bu hatların takipçisiyiz. Yiten zamanın, kamu kaynağının, başlamayan hizmetlerin takipçisiyiz. Vatandaştan toplu ulaşımı kullanmak için aldığınız, farklı yerlerin finansmanında kullandığınız bedellerin takipçisiyiz. Vermediğiniz hizmetin takipçisiyiz. Seçimi beklemenize gerek yok. O hatları derhal açın!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.