Site Rengi

DOLAR 32,5126
EURO 34,7806
ALTIN 2.424,34
BIST 9.736,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 22°C

Hasan Basri Yalçın Eskişehir Birlik Vakfı’nda Konuştu: ‘Muazzam Sancılı Bir Dönem’

Hasan Basri Yalçın Eskişehir Birlik Vakfı’nda Konuştu: ‘Muazzam Sancılı Bir Dönem’
06.11.2021
A+
A-

Eskişehir Birlik Vakfı, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın’ı konuk etti. Prof. Dr. Yalçın konferansında “Dünya Düzeni ve Türkiye” konusunu ele aldı. Konferans, Eskişehir halkı tarafından yoğun ilgi gördü.

Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın tarafından verilen konferansta, dünyanın yoğun bir dönüşüm evresinde olduğu ve Türkiye’nin de bu dönüşümden payına düşeni aldığı vurgulandı. Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, konferansına: “Dünyanın gerçekten yoğun bir dönüşüm evresinde olduğumuzu söyleyebilirim ve Türkiye’nin de bu dönüşümden hem payına düşeni aldığını hem de Türkiye’nin bu dönüşümün üst üste gelen kendi bir dönüşümü var. O ikisini beraber kavrarsak şayet neden bu sıralarda hem dünyada hem Türkiye’de yoğun kutuplaşma, yoğun siyasallaşma, yoğun tartışma gündemi olduğunu kafamızın içinde biraz anlamlı hale getirebiliriz. Bugün Suriye’de, Azerbaycan’da, Libya’da, Doğu Akdeniz’de genel olarak hakikaten karmaşık, anlaşılması biraz da zor süreçlerden geçiyoruz ve şöyle düşünün bugün Türkiye aynı anda dünyanın coğrafyasında aynı anda operasyon yapıyor, Türkiye Cumhuriyeti’nde çok karşılaştığımız bir şey değil… 50 bin civarı askerimiz sürekli yurtdışında değişimli olarak görev yapıyor. Demek ki bir şeyler oluyor… Karmaşık bir sürecin içerisinden geçiyoruz.” sözleri ile giriş yaptı.

‘Türkiye için muazzam sancılı bir dönem’ Prof. Dr. Yalçın programın ilerleyen dakikalarında “İlk 2012’den 2016’ya kadar olan dönem Türkiye için muazzam sancılı bir dönemdi. Bazen içerisinde yaşadığımız için ne anlam ifade ettiğini sanki pek kavramıyoruz. Aslında tarih kitaplarında okusak çok etkilenirdik. Çünkü o kadar yoğun bir saldırı altına girdik ki, o saldırılar esnasında aslında bir iç savaşın eşiğinden döndük. Bir yönüyle gezi, bir yönüyle Güneydoğu Anadolu’daki çukur eylemleri, bir yönüyle fetö darbe teşebbüsü, bir yönüyle PYD’nin aslında Suriye’de hat kurma ihtimali vs. bunların hepsi üst üste, yoğun bir baskı altında kaldı Türkiye. Ve o esnada Türkiye ray değiştiremedi. Şöyle düşünün; evet Amerika vardı, bütün dünyanın Jandarması dünyayı kontrol ediyordu. Türkiye’de onun yamacında duran bir ülkeydi. Bu işleyişi Türkiye bozmadı. Amerika o işleyişi önce Arap Baharı üzerinden Türkiye’yle bozdu, Türkiye’yi cezalandırmak gibi bir eğilime girdi. Bunun arkasından savunma sanayisinde ambargolar, ekonomik yaptırım meseleleri, PYD’nin ve fetönün desteklenmesi vs. hepsiyle Türkiye gibi bir ülkeyi eski kontrol edilebilir hale getirmek istendi. Askeri olarak Amerika bir yandan varlığını çekiyor ama bir yönüyle de siyasi baskıyla Türkiye’yi Suriye’de bir maşa olarak kullanmayı denediler.” ifadelerine yer verdi. Konferansın ardından Eskişehir Birlik Vakfı Onursal Başkanı Mustafa Keleşoğlu tarafından, Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın’a bir hat tablosu hediye edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.