Site Rengi

DOLAR 32,3651
EURO 35,0159
ALTIN 2.325,89
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

KAMU-SEN’de Seçim Yaklaştıkça Tansiyon Artıyor

KAMU-SEN’de Seçim Yaklaştıkça Tansiyon Artıyor
13.10.2021
A+
A-

Türkiye Kamu-Sen ve Türkeğitimsen eski genel başkanı Zafer Partisi Genel Sekreteri Adana Milletvekili İsmail Koncuk’tan uyarı: “Sendika seçimlerine müdahale ediliyor”

Türk sendikacılığında ekol olmuş isimlerden Zafer Partisi Genel Sekreteri Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Türk milliyetçisi sendikaların seçim sürecinde “üst akıl” tarafından baskı altına alınmaya çalışıldığını vurguladı.

“Yandaş” sendikaların bile tertip içine girdiğini belirten İsmail Koncuk, tabloyu özetleyen bir yazı kaleme aldı ve uyarılarda bulundu.

İşte Koncuk’un kritik uyarılar yer alan yazısı:

Türkiye Kamu Sen-Türk Eğitim Sen ve bağlı diğer sendikalar Türk milliyetçilerinin oluşturduğu en mükemmel ve gıpta edilen bir kutlu yapıdır.

Yakın zamanda sendikaların şube genel kurulları başlayacak ancak Türk Eğitim Sen’den gelen haberler rahatsız edici niteliktedir.

Şöyle ki; bazı şube başkanlarına, sendika dışı güçlerden, “bu kongrede başkanlığa aday olmayacaksınız” baskısı gelmekteymiş. Kimin başkan adayı olacağına, sendika dışı güçler karar verecekmiş. Başkan adaylarını onlar tespit edecek ve tek adayla seçimlere girilecek, ikinci bir aday, sendika dışı güçlerden izin almadan çıkamayacakmış.

Hatta, Kütahya şubesinin bir takım kişiler tarafından, güpegündüz basıldığı ve mevcut yönetime “Aday olmayacaksınız” denildiği, yönetimin polis çağırdığı, polisin yanında dahi, açıkça tehdit edildikleri bilgileri gelmektedir.

Bazı illerimizde Türkiye Kamu Sen’in açık düşmanı olan, yandaş, malum sendika yanlısı kişi ya da kişilerin dahi, olaya müdahil olduğu da vakidir. Türkiye Kamu Sen’in hayrına bir iş yapmayacaklarına göre, bu yandaşlardan medet ummak ne demektir?

Ben ömrünün 26 yılını bu teşkilata vermiş, en alttan en üst noktaya kadar, her kademesinde görev yapmış bir kişi olarak, gelen bu bilgilerden büyük rahatsızlık duydum.

Ben şu gerçeği çok iyi biliyorum ki; Türkiye Kamu Sen, Türk Eğitim Sen ve bağlı tüm sendikaların Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, sendikacı olmanın yanında, gerçek bir Türk milliyetçisi ve dava adamıdırlar.

Türkiye Kamu Sen, sendikal birikimi ve bugüne kadar ortaya koyduğu mücadele ile herkesin gıptayla baktığı büyük bir demokratik kitle örgütüdür.

Türk milliyetçisiyim diyen herkesin, siyasi parti ayrımına girmeksizin, geçmişi mücadeleler ile dolu, bu güçlü ve şerefli yapıyı daha da güçlü kılmak gibi bir görevi vardır.

Bırakınız bu sendikalarımız seçimlerini kendi hür iradeleri ile yapsınlar. Sendikal alanda ne yapılıp ne yapılmayacağına kendi hür iradeleri ile karar versinler.

Bu yazıyı siyasetçi kimliğim ile değil, ömrünün 26 yılını bu teşkilatları yüceltmek için mücadele etmiş, büyük emek vermiş, tüm Türkiye’de sendikamızı gururla anlatmış, bir kişi olarak yazıyorum.

Şayet, önümüzdeki süreçte şube kongrelerine bir dış baskı gelir ve bu durum 420 bin üyeye intikal ederse büyük sıkıntılar yaşanacağı açıktır.

Böyle bir baskı, tabidir ki güçlü kırılmalara sebep olabilecek sonuçlar doğurabilir. Böyle bir kırılmanın Türk milliyetçilerine hiç bir yarar sağlamayacağını, her aklıbaşında dava arkadaşımız bilmeli ve ona göre davranmalıdır.

Bu işlere karar veren “üst aklı” aklı selime davet ediyor, yol yakınken yanlışlardan dönülmesini bekliyor, gelişmeleri yakından takip ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.