Site Rengi

DOLAR 32,3241
EURO 35,1067
ALTIN 2.300,79
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Karaman’dan Kurt’a: ‘Utanmalı!’

Karaman’dan Kurt’a: ‘Utanmalı!’
27.12.2020
A+
A-

Memur-Sen Eskişehir Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Muammer Karaman, Yunus Emre Meslek Teknik Anadolu Lisesi’nin eski binasının yıkımının görüntüsünü paylaşarak Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz yıllarda depreme dayanıksız olması nedeniyle tamamen boşaltılan okul binasının yıkımı ve yerine yeni okul binası yapılması ile ilgili tartışmalar yaşanmış, okul alanında bulunan Odunpazarı Belediyesi’nin hissesi ile ilgili Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un gösterdiği direnç eleştirilerin hedefi olmuştu. Kurt, hissenin devredilmesine karşı çıkmış ve: “Peşkeş çektirmem” demişti. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, o dönemde Kazım Kurt’u eleştirmiş ve Kazım Kurt’un eğitime destek olmadığını ve eğitimle, çocukların güvenliği ile ilgili bir konuyu siyasi tartışmaya dönüştürdüğünü söylemişti.

 Bina nihayet yıkıldı

5 yıla yakın süren tartışmalardan sonra dayanıksız ve binlerce öğrenci ve idareciyi tehdit eden bina yıkıldı.

Karaman: “Tahtırevvali düzeninin sağcı, solcu sendika başkanları utanırlar mı?”
Binanın yıkım görüntülerini sosyal medya hesabında paylaşan Karaman: “Yunus Emre MTAL için deprem testi yaptırarak çürük olduğunu tespit ettiren sonra da eğitim faaliyetine kapattıran Okul Müdürüne ‘rant için okulu yıktırdı’ iftiraları atan, tahterevalli düzeninin sağcı solcu sendika başkanları ilk darbede yıkılan binayı görüp utanırlar mı?” dedi.

“Kurt da utanmalı”
Muammer Karaman: “Utanması gereken sadece tahterevalli düzeninin sağcı solcu sendika başkanları değil. Bu çürük binanın yıkımını kuru inadı ile 5 yıl geciktiren ve çocukları güvenli bir okul binasından mahrum eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da bu tek darbede yıkılan binayı görüp utanmalı” ifadelerini kullandı. Karaman: “Çocuklarımızı daha güvenli bir okula kavuşturmak için yaptığımız inadı bırak okul yapılsın çağırımızı ‘peşkeş çektirmem’ diye cevaplayan Kazım Kurt’tu. Biz de kendisine ’öğrenciye hizmeti nasıl peşkeş sayarsınız’ diye seslenmiştik. İnatları mesleki eğitime tam 5 yıl kaybettirdi” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.