Site Rengi

DOLAR 32,3770
EURO 35,0164
ALTIN 2.325,59
BIST 9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Malıç’a 156 Milyonluk Rekor Tarımsal Sulama Yatırımı

Malıç’a 156 Milyonluk Rekor Tarımsal Sulama Yatırımı
22.09.2021
A+
A-

AK Parti Eskişehir Dış İlçelerden Sorumlu Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay ilçe ve köy ziyaretlerine devam ediyor. Prof. Dr. Günay Mihalıççık ziyaretinde önemli bir müjde verdi. Prof. Dr. Günay Malıç için 61 Milyon TL’lik projelerin onayının alındığını ifade etti. Konu ile ilgili Prof. Dr. Günay, ‘’Tarımsal sulama konusunda Eskişehir’imize son yıllarda çok önemli yatırımlar yapıldı. Mihalıççık ilçemizde son üç yılda yapımı biten ve devam eden baraj ve göletleri yakından takip ediyoruz. Gündemimizdeki dört göletten biri olan Güreş Göletinin gövde dolgusunu 2020 sonunda tamamlanarak su tutmaya başladı. 11 milyon 400 bin liralık yatırım olan Güreş Gölet’inin temelden yüksekliği 29 metre olup 530 bin m3 su biriktirme hacmine sahip, depolanacak su ile 1.110 dekar tarım arazisi sulanacak. Yapılacak sulu tarım ile 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 1 milyon 842 bin 600 TL gelir artışı sağlanması hedefleniyor. Sulama alanı 267 ha olan ve 35 milyon lira maliyeti olan Seki Göleti projesi tamamlanmış olup, söz konusu yapım işi 2022 Yılı Yatırım Programına alındı. Sulama alanı 104 ha olan ve 20 milyon liralık bir yatırım olan Ömerköy-2 Göleti yapım işi projelerinin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır. Dereçatı Göletinin ise 2022 yatırım planında olması için talebimizi DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye ilettik, değerlendirip önerecekleri sözünü aldık. Yaklaşık maliyeti 90 milyon lira civarında. Böylece DSİ toplamda 156 milyon liranın üzerinde bir yatırım yapmış oluyor. Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bunları dönem dönem kamuoyu ile de paylaşıyoruz.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

İLÇEDE KONAKLADI, SEKİ VE OBRUK’U ZİYARET ETTİ
Prof. Dr. Emine Nur Günay, iki gece Mihalıççık’ta konakladı, hem ilçe merkezi hem de köy ziyaretlerinde bulundu. AK Parti Mihallıççık Teşkilatı ile Seki ve Obruk köylerini ziyaret etti, köy sakinleri ile bir araya geldi, sohbet etti. Günay’a İlçe Başkanı Soner Ergün, Kadın Kolları İlçe Başkanı Suzan Karakaya ve Gençlik Kolları İlçe Başkanı Yaşar Demir eşlik etti. Daha önce açıkladığı ‘Köy Köy Eskişehir’ projesine 2020 yılında pandemi nedeniyle ara veren Prof. Dr. Emine Nur Günay proje kapsamında köy ziyaretlerine devam ediyor.

KONULARI YERİNDE İNCELİYORUZ
Prof. Günay köy ziyaretleri ile ilgili, “Bizlere TBMM’de çalışmalarımız sırasında veya Eskişehir’de programlar sırasında telefonla veya farklı yollar ile birçok konu aktarılıyor. Ancak bunları gerçek anlamda yalnızca sahada görebiliyor gerçekten bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Vatandaşlarımızın istekleri ve önerileri bizler için çok değerli. Bunları her yerde ve mecrada dinlemek, deneyimlemek ve incelemek bizlerin görevi. Ben ilçe ve dahası köy ziyaretlerimden daha somut projeler ve planlar ile dönüyorum. Çünkü konuları yerinde incelemek, etkilerini veya potansiyellerini yerinde görmek çok önemli. Her köydeki her vatandaşımıza hatırını, isteğini, önerisini sormak isterim. Elimizden geldiğince, diğer görevlerimizden fırsat buldukça ilçe ve köy ziyaretlerimize devam ediyorum, edeceğim. Seki Muhtarı Ali Kavuk ve Obruk Muhtarı Fazıl Kaya’ya ev sahiplikleri için teşekkür ederim.” Şeklinde açıklamada bulundu.

ÇİFTÇİMİZİN İHTİYAÇLARININ FARKINDAYIZ
Günay, ‘’Bizlere aktarılan birkaç konu var ki her ilçe ve köyümüzde söz konusu mutlaka oluyor. Gübre fiyatları bunlardan bir tanesi, diğeri tarımsal sulama sorunu ve gölet talepleri. Bir de muhtarlarımızın kilitli taş istekleri ve bazılarının muhtarlık ofisi talebi. Ön incelemeleri yaptıktan sonra konuları yetkili mercilere aktarıyoruz. Devletimiz çiftçinin ihtiyaçlarının farkında ve bununla alakalı gerekli çalışmalar yapılıyor. Piyasada kötü niyetli birtakım odakların fiyatlar üzerindeki manipülasyon denemelerinin de farkındayız ancak bunlar da yetkili kurum ve kuruluşlarımızın çalışmalarıyla o fırsatı yakalayamayacaklar. Üretim bizler için çok değerli. Sera üretimi yapmak isteyen çiftçilerimiz var. Bu konuda bilgilenmelerini sağlayacağız. Verimli üretimi her zaman destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz.’’ Şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.