Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

MEGEM’in Mekanik Test Laboratuvarına “TÜRKAK Akreditasyon” Belgesi

MEGEM’in Mekanik Test Laboratuvarına “TÜRKAK Akreditasyon” Belgesi
05.04.2022
A+
A-

Eskişehir OSB Müdürlüğü tarafından sanayiye nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla kurulan Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkezi A.Ş. (MEGEM) bünyesinde hizmet veren Mekanik Test Laboratuvarı, TÜRKAK Akreditasyon Sertifikası aldı.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde sanayinin yüksek teknolojiye dayalı, yetişmiş teknik ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak üzere faaliyet gösteren Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkez A.Ş. (MEGEM) bünyesinde hizmet veren Mekanik Test Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yapılan denetimleri başarıyla tamamlayarak TS EN ISO/IEC 17025 Akreditasyon Sertifikasını almaya hak kazandı. MEGEM Mekanik Test Laboratuvarı; çekme, vickers sertlik testi yanı sıra paslanmaz çelik, düşük alaşımlı çelik ve alüminyum gibi dallarda kimyasal analizleri “TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar” standardına göre test edebilecek. Test sonuçları, Avrupa ülkeleri, ABD ve Çin dahil olmak üzere dünyanın her yerinde geçerli sayılacak.

Uluslararası geçerlilik kazanmış olacak

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve MEGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya, MEGEM’in aldığı TS EN ISO/IEC 17025 Akreditasyon Sertifikasını Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’ye takdim etti. MEGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya, alınan belge sonucu Mekanik Test Laboratuvarının uluslararası yetkinliğe ulaştığını ifade ederek, “Herhangi bir alanda uzmanlığı ve mesleği olmayan kişilere eğitim vererek, onları nitelikli iş gücü şeklinde sanayiye kazandırmayı amaçlayan bir merkez olarak, 2009 yılından bu yana 1200’ün üzerinde kişiye eğitim verdik ve yüksek bir başarı oranıyla da mezun ettiğimiz kursiyerlerimizi bölgemizdeki çeşitli fabrikalarda istihdam ettik. Yine merkezimiz bünyesinde kurduğumuz, sanayicimizin ihtiyaçlarına yönelik test hizmeti veren,Mekanik Test Laboratuvarımız için TÜRKAK’a başvuruda bulunduk. Yapılan denetimleri başarıyla tamamlayan laboratuvarımız, TS EN ISO/IEC 17025 Akreditasyon Sertifikasını almayı hak kazandı. Böylece MEGEM Mekanik Test Laboratuvarında yapılacak ölçümler uluslararası geçerlilik kazanmış olacak. Yani, test sonuçları, Avrupa ülkeleri, ABD ve Çin dahil olmak üzere dünyanın her yerinde geçerli sayılacak” diye konuştu.

Başka şehirlere ve kurumlara gitmelerine gerek kalmadı

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’de,yetki belgesinin alınmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, “Sanayicimize, ülkemize yetişmiş ve nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla hizmet veren MEGEM bünyesinde kurduğumuz Mekanik Test Laboratuvarımız TS EN ISO/IEC 17025 Akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayarak, uluslararası geçerliliği olan yetki belgesini almaya hak kazanması bizi son derece mutlu etti. Alınan bu belge ile MEGEM Mekanik Test Laboratuvarında çekme, vickers sertlik yanı sıra paslanmaz çelik, düşük alaşımlı çelik ve alüminyum gibi dallarda kimyasal analizleri “TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar” standardına göre test edebilecek. Son derece önemli olan bu belgenin alınmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum. Bu belgelendirme hizmetiyle, sanayimizin ihtiyaç duyduğu bir hizmeti daha onların ayağına getirmiş durumdayız. Artık bu işler için başka şehirlere ve başka kurumlara gitmelerine gerek kalmayacak” dedi.

Sanayicilere de seslenen Başkan Küpeli, “Bölgemiz; çekme testi, sertlik testi ve kimyasal analiz alanlarında artık uluslararası yetkinlikte hizmet veren bir laboratuvara kavuştu.Bu merkez Eskişehir OSB’nin değil sanayicilerimizin malı. Sanayicilerimiz bu laboratuvara özellikle sahip çıksınlar. Testlerini dünyanın her yerinde geçerliliği olan MEGEM Mekanik Test Laboratuvarında yaptırsınlar. Önümüzdeki dönemde yeni ilave kapasite artışlarıyla yeni test türlerini de bünyemize ekleyeceğiz ve çok daha geniş bir yelpazede hizmet vermeye devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.