Site Rengi

DOLAR 32,3203
EURO 35,1119
ALTIN 2.298,90
BIST 9.056,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

MHP Eskişehir İl Başkanı Candemir’den ‘Miraç Kandili’ Mesajı

MHP Eskişehir İl Başkanı Candemir’den ‘Miraç Kandili’ Mesajı
27.02.2022
A+
A-

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Miraç Kandil dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Candemir, merhum Arif Nihat Asya’nın şiiri ile başladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Gel, ey Muhammed, bahardır…
Dudaklar ardında saklı
Âminlerimiz vardır!
Hacdan döner gibi gel;
Mi‘rac’tan iner gibi gel;
Bekliyoruz yıllardır!”

Merhum şairimiz Arif Nihat Asya’nın ‘Naat’ şiirinde de kelâma döktüğü gibi dudaklarımız arkasında saklı olan âminlerimizin duâ olup harmanlandığı, semaya ulaştığı gündür bu mübarek gece…

Maneviyatı yüksek olan bu gecede Türk-İslâm âleminin Mirâç Kandilini en kalbi duygularla tebrik ediyorum. Bu güzel gecenin idrakine vararak en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekir.

Mirâç, rahmet ve hikmet dolu bu gecede, Peygamberimizin Mescid-i Aksâ’dan göklere yükselip yüce Allah’tan vahiy almasıdır. Mirâç, Cenab-ı Hakk’tan gelen davete icabet ederek kulluğun gereklerini yerine getirerek, her adımda O’na yaklaşmaktır. Mirâç, maddeden uzaklaşarak mânâya ulaşmak; fânî olandan vazgeçip bâkî olana yönelmektir. Semaya kaldıracağımız eller ulvi olan yaradana yakarış, tövbe ve duâ için olmalıdır. Bu kut’lu gece Türk-İslâm âlemi olarak birliğimizin, beraberliğimizin perçinlenmesine daha sağlam ve güçlü bağlarla birbirine bağlanmasına, ülkemizin her türlü musibetlerden, afetlerden arınmasına, vatanımızın düşmanlardan korunmasına ve Türk Ordumuzun muvaffakiyet ile çıkmasına ve bu koronavirüs salgınını bilimin, ilmin ve duânın gücüyle yenmemize vesile olsun.

Ve son olarak şunları ilave etmek istiyorum: Mirâç kandilimiz bizlerin de mirâcı olsun. Bu kutlu gün ve gecede arınmış gönüllerle yaradanın huzuruna çıkmak samimiyetle, teslimiyetle, sadakatle yücelmemiz ve yükselmemiz temennisiyle… Bu güzel gün ve gece milletimiz ve ülkemiz için huzura, refaha, felaha ve barışa vesile olsun. Sağlıkla sıhhatle idrakine varacağımız feyzinden nasipleneceğimiz bir kandil olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.