Site Rengi

DOLAR 32,3693
EURO 35,0908
ALTIN 2.324,13
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Özel Ümit Hastanesi’nde Masal Gibi Poliklinikler

Özel Ümit Hastanesi’nde Masal Gibi Poliklinikler
16.05.2022
A+
A-

Eskişehir’de yaşayan Rusya uyruklu Ekaterina Dunaeva, Özel Ümit Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümü duvarlarına çizdiği resimlerle çocukları masal dünyasında bir yolculuğa çıkarıyor.

Yaklaşık 7,5 yıl önce Eskişehir’e gelen Rus grafik tasarımcısı, iç mimar ve ressam olan Ekaterina Dunaeva, otizmli çocuğunun eğitim gördüğü okulda farklı bir çalışmaya imza atmış ve yıllar boyunca yaptığı yüzlerce resimle okul koridorlarını sanatla güzelleştirmişti. Ekaterina Dunaeva, bu kez hasta çocuklar için fırçasını eline aldı ve Özel Ümit Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümü’nün duvarlarını çocuklara moral vermek amacıyla birbirinden güzel resimlerle boyadı.

Tek ilham kaynağı çocuklar

Dunaeva, 15 yıldır Türkiye’de 7,5 yıldır da Eskişehir’de yaşıyor. Çocuklar söz konusu olduğunda içsel olarak her zaman onlar için bir şeyler yapmak istediğini ve bu nedenle hastane yönetimi tarafından kendisine gelen teklifi düşünmeden kabul ettiğini belirten Dunaeva, 20 saatlik bir çalışma sonucu hastane koridorundaki resim çalışmalarını tamamladı. Çocuklara yönelik resimleri ortaya çıkarırken kendisine ilham olan tek şeyin çocuklara duyduğu sonsuz sevgi olduğunun altını çizen Dunaeva, böyle bir çalışmayı düşünüp, kendisinin de bunun bir parçası olmasını sağlayan hastane yönetimine minnet duyduğunu söyledi.

Aileler çok memnun kaldı

Özel Ümit Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Gülay Özler ise, yapılan çalışmanın etkileri ve içeriği hakkında şu bilgileri paylaştı: “Biz bir süredir çocuk polikliniğini canlandırmak ve renklendirmek istiyorduk. Çocukların randevularını beklerken sıkılmayacakları, koridorda eğlenebilecekleri bir alan oluşturmak açısından Dunaeva’nın resimleri oldukça etkili ve başarılı oldu. Bayram sonrasında hasta kabulüne başlandıktan sonra aileler resimleri görünce çok beğendiler ve bu resimlerin önünde fotoğraf çektirmeye başladılar. Bu bizim için çok kıymetli, çünkü çocukların hastaneye geldiklerinde böyle masalsı bir ortamda vakit geçirmeleri onları mutlu ettiği kadar bizleri de memnun ediyor. Bu harika eserler için Ekaterina Dunaeva’ya teşekkür ediyoruz.”

Bu tür çalışmaların devamının geleceğini de sözlerine ekleyen Özler, böylece insanların akıllarında yer edinmiş soğuk hastane imajını değiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Açıklamaların ardından Özel Ümit Hastanesi İdari Direktörü Oktay Tanrıverdi, emekleri için Ekaterina Dunaeva’ya teşekkür plaketti verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.