Site Rengi

DOLAR 32,3395
EURO 35,1040
ALTIN 2.238,45
BIST 8.804,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 9°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 6°C
Cum 8°C
Cts 13°C

Prof. Dr. Günay’dan Kosova ile Dostluk Adımı

Prof. Dr. Günay’dan Kosova ile Dostluk Adımı
26.11.2021
A+
A-

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Prof. Dr. Emine Nur Günay, Kosovadan gelen bir heyeti Eskişehir Valililiği ile birlikte ağırladı. Konu ile alakalı açıklama yapan Prof. Dr. GünayAvrupa Konseyi  Toplantılarımız kapsamında Türk kökenli Kosova Milletvekili Enis Kervan ile birlikte çalışıyoruz. Sohbetlerimiz sırasında kadınlara yönelik çalışmalarımı takip ettiklerini ve Prizren ile Eskişehir Valiliğinin kardeş şehir olduğundan bahsetti. İki milletvekili olarak bu dostluk köprüsünü hayata geçirmeye karar verdik ve işte bu gün Kosova’dan bir grubu şehrimizde ağırlıyoruz. Her alandaki işbirliği için bu ilk adım olacak, özellikle kadınlarımıza yönelik projeler ön planda olacak . Gelecekte iş birliklerimiz kuvvetlendirmek ve hem iki şehir hem iki ülke arasındaki dostluğa katkı sağlamak istiyoruz. Valiliğimizin koordinasyonunda gerçekleşecek temasların verimli olmasını diliyorum, Valimiz Erol Ayyıldız’ın şahsında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Şeklinde açıklamada bulundu.

Türkiye Dosta Güven Düşmana Korku Verir

Prof. Dr. Günay “Uluslararası toplantılarda gördüğümüz bir gerçek var. Ülkemiz hem bugünkü gücü hem tarihsel mirasıyla, dünyanın her yerinde dostuna güven düşmanına ise korku veriyor. Kosova bizlerin önemli bir dostudur. Son AKPM toplantımızda Balkanlardaki durumu değerlendirmiş ve bu konular ile alakalı AB Komiserine önemli bir soru yöneltmiştim. Sırpların silahlanması ve kendi ordularını kurmakla alakalı isteklerinin altını çizmiştim. Bizler bu konuları takip etmeye devam ediyoruz. Çünkü dostumuzun yanında olmaya devam ediyoruz. Kosova ile ilişkilerimizi de şehrimiz ekseninde daha ileri taşımak ve hem bilgi hem tecrübe paylaşımında bulunmak istiyoruz. Örneğin Kosovada faaliyet gösteren çok başarılı bir kadın derneği Eskişehirli kadın dernekleri ve kooperatifleri ile buluşarak karşılıklı tecrübelerini aktarmalarını sağlıyoruz. Kosova Türkiye, Eskişehir Prizren el ele gelişmeye ve büyümeye devam etsin istiyoruz.” Şeklinde açıklamada bulundu.

Dede Korkut Parkı, Sivrihisar, Odunpazarı Evleri

Kosova Heyeti 3 gün boyunca Eskişehir Valiliği koordinasyonuyla Dede Korkut Parkı, Sivrihisar ve Odunpazarı Evleri, OMM, Millet Bahçesi ve Türk Dünyası Bilim, Kültür, Sanat Merkezi (TÜDAM) gibi Eskişehir için kültürel açıdan önem arz eden yerleri ziyaret edecek. Ayrıca Türk Dünyası Vakfı ile yapılacak toplantıda kültürel projeler hakkında değerlendirmeler yapılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.