Site Rengi

DOLAR 32,5869
EURO 34,8379
ALTIN 2.507,90
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Sağlık Yöneticileri Aşı Oldu

Sağlık Yöneticileri Aşı Oldu
14.01.2021
A+
A-

Pandemiyle mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarına, Çin’den getirilen CoronaVac aşısı yapılmaya başlandı.

Çin’den getirilen 3 milyon doz koronavirüs aşısının analizlerinin tamamlanmasıyla Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu “Acil kullanım onayı” verdi. Sinovac’ın ürettiği CoronaVac aşısının ilk dozu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerine yapıldı. Onayın ardından Eskişehir’de görev yapan 14 binden fazla sağlık çalışanına da aşı yapılmaya başlandı.

Aşı uygulamalarının pandemiyle mücadelede dönüm noktası olacağını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, konuyla ilgili olarak: “Dünyadaki başlangıcı ile değerlendirdiğimiz zaman 1 yıldan beri koronavirüs pandemisiyle mücadele ediyoruz. Bu süreçte bu hastalığın nelere yol açabileceğini hepimiz gördük. Pandemilerin en büyük sıkıntısı sağlık sistemini ve ekonomileri çökertmesidir. Şu anda Türkiye ve Eskişehir açısından tarihi bir anı hep beraber yaşıyoruz. Bugün itibariyle başlayacağımız aşı çalışmasıyla birlikte pandemide önemli bir dönüm noktası olacağı kanaatindeyim. Öncelikle aşı olacak herkese teşekkür ediyorum. Aşı karşıtlığı pandeminin çözümü değildir. Eğer bu virüsü ortadan kaldırmak istiyorsak aşı en önemli kilit noktasıdır. Bu nedenle sağlık çalışanlarımıza da daha sonrasında takvime göre aşılanacak herkese çağrı yapmak istiyorum. Sıra geldiği zaman en kısa zamanda aşınızı olun. Bu şekilde ancak kısıtlamaları kaldırabiliriz.” dedi.

“Klasik yöntemle yapılmış olması diğer aşılara göre daha güvenli kılmaktadır”
Çin’den getirilen aşıların Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği kriterlere uygun olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bilge: “Eskişehir’de 14 binden fazla sağlık çalışanı var. Özel, il müdürlükleri ve belediyeler de dahil bu sayıya. 150’den fazla aşı odası kurduk. MHRS sistemi üzerinden randevu alınıyor. Sonrasında da aşıla uygulaması üzerinden kişinin kimlik numarasından bakıyoruz. Aşı tanımlandıysa uygulamayı yapacağız. Aşı etkin ve güvenilir bir aşıdır. Bu aşı dünya sağlık örgütünün kriterlerinin üzerinde bir aşıdır. Klasik yöntemle yapılmış olması diğer aşılara göre daha güvenli kılmaktadır. Yan etki oranı oldukça düşüktür. Bu konuda insanların güvenmelerini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

“Aşıyı severek yaptırıyoruz”
Eskişehir Şehir Hastanesi’nde görev yapan Operatör Doktor Zakir Mantı, aşıya güvenerek yaptırdıklarını vurguladı.

İlk aşı Güllü’ye
Sağlık Çalışanları adına Sağlık Müdürlüğünden ilk il Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri ve Personel Daire Başkanı Dr. Seyit Ahnet Güllü’ye aşı yapıldı.

Dr. Güllü, korona aşısıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Eskişehir Şehir Hastanesi 4 No.şu Aşı Odasına MHRS’den randevu alarak aşımı yaptırdım. Sağlık Çalışanları öncelikle kendi kurumlarında aşı yaptırıyor. İsterlerse MHRS’den randevu alarak başka bir kurumda da aşı yaptırabiliyor. Eskişehir’de 16.000 sağlık çalışanı için aşılama yapılacak. Aşılama zorunlu değil.
İlimizde ilçeler, özel hastaneler ve Tıp Fakültesi dahil olmak üzere yaklaşık 150 aşı noktası mevcut.”

Öte yandan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, daha önce Covid-19 geçirdiği için aşı olmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.