Site Rengi

DOLAR 32,3203
EURO 35,1119
ALTIN 2.298,90
BIST 9.056,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Şehir Hastanesi’nde Çocuk Radyolojisi Uzmanı Göreve Başladı

Şehir Hastanesi’nde Çocuk Radyolojisi Uzmanı Göreve Başladı
10.10.2021
A+
A-

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde radyoloji kliniğinde Çocuk Radyolojisi Yan Dalı Uzmanı Dr. Özlem Özkale Yavuz, çocuk radyolojisini ve tedavide uygulanan tetkikleri şu şekilde anlattı:

“Çocuk radyolojisi; radyolojinin tek resmi hizmet veren yan dalıdır ve 18 yaş altı yani çocuk hasta grubunun radyolojik tetkiklerini değerlendiren yan daldır. Eskişehir Şehir Hastanemiz filoroskopi ünitesinde ürinal sistemi değerlendirdiğimiz Voiding Sistoüretrografi (İşeme Sistoüretrografisi) tetkiki ince ve kalın bağırsaklar pasaj grafikleri, ultrasonografi, ünitemizde özellikle yeni doğanlarda kalça ultrasonu, transfonel ultrasonu ve diğer tüm tetkikleri yapabilmekteyiz. Emar (MR) ve bilgisayar tomografi ünitelerinde de yine özellikle küçük çocuklarda anestezili emar diğer tüm sistemlere yönelik kesitsel incelemelerimizi yapıyoruz.”

“Amacımız sistemik hastalıkları ve tümörleri radyolojik tetkiklerle erken tanımlamak”
Çocuk radyolojisiyle hastalıkları erken teşhis koymayı amaçladıklarını belirten Uzm. Dr. Özlem Özkale Yavuz, çevre illerden de hastalarını beklediklerini söyledi. Eskişehir Şehir Hastanesinde çocuk hastalıkları doktorlarıyla birlikte iş birliği içinde olduklarını söyleyen Uzm. Dr. Yavuz, “Amacımız çocuk sağlığı ve hastalıkları doktorları ile iş birliği içerisinde çalışarak özellikle 18 yaş altı erişkinlerden farklı olarak görülebilecek doğumsal hastalıkları, sistemik hastalıkları ve tümörleri radyolojik tetkiklerle erken tanımlamak ve erken tedaviye yönlendirmek. Çevre illerden gelen hastaları da radyolojik tetkiklerini yapmak için buraya bekliyoruz. Çocuk Radyolojisi 2012-2013 tarihlerinden beri oluşan bir yan dal. Sayımız Türkiye’de de oldukça az ve hastalar tarafından bilinmiyor. Eskişehir Şehir Hastanesinde de çocuk hastalıkları doktorları ile iş birliği içerisindeyiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.