Site Rengi

DOLAR 32,5095
EURO 34,8071
ALTIN 2.486,95
BIST 9.559,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C

Tambova’dan Kadınlar Günü Mesajı

Tambova’dan Kadınlar Günü Mesajı
07.03.2022
A+
A-

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir yazı yayımladı. Tambova mesajında şu sözlere yer verdi.

 

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü; mahiyeti itibariyle, bir emek ve hak mücadelesinin somutlaşmış hali ve yıllardır; kadınlarla ilgili sorunlara ve kadının emek mücadelesindeki yerine dair,  farkındalık yaratmak üzere, çeşitli kutlamalara vesile olan bir anma günüdür.  Dünya düzeninin çok hızlı değiştiği ve emekçinin; günden güne yok sayıldığı bir sistemde, hem emekçi hem de kadın olmak son derece zordur. Demokratik, ekonomik, sosyolojik ve kültürel olarak, kadının; bir toplumdaki yeri, o toplumun ve ülkenin; her anlamda, gelişmişliğinin ya da geri kalmışlığının açık bir göstergesidir.

Kurucu genel başkanı, kadın olan bir partide; yıllardır siyasal mücadele vermekte ve siyaset emekçisi bir kadın olarak,  her türlü ayrımcılığı yok sayıp, karalı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bizim açımızdan; salt olarak bir kadın meselesi yoktur ve bazı sorunları kadınlar üzerinden tarif etmekte son derece sakıncalıdır.  Çünkü kadınlar; toplumların asli unsurlarıdır ve hayatta, sadece “kadını” tanımlayan bir olgu veya sorun mevcut değildir.

Ülkemizde ve dünyada; kadınların mağdur edildiği pek çok sorun, aslında bir insan hakkı ihlali ve direk olarak bir toplumsal travmadır. Sosyal meseleler tanımlanırken dahi, kadına ayrımcılık yapılmakta; gerçekte, insanlık sorunu olarak ele alınması gereken konular, kasti olarak “kadın” sorunu diyerek etiketlenmektedir. Bu bakış açısıyla; aslında kadınların, sorunun kaynağını oluşturduğuna ve başına gelen her türlü; şiddet, kötü muamele, taciz, dayak ve öldürülme gibi felakette,  kadınlara; bazen aleni, bazen de zımni olarak bir miktar suç atfedilmektedir. Bütün bu olumsuz algılar, kadınlarda; güvensiz, edilgen ve sürekli bir suçluluk hissiyatına neden olmakta ve kendileri adına karar almalarını büyük ölçüde engellemektedir. Sonuç olarak! Kadınlara hangi hakların ve ne kadarının bahşedileceğine; sorunlarını ise, yine erkeklerin insafı ve inisiyatifine bırakan bir anlayış söz konusudur.

DSP olarak, bu anlayışı tümden reddediyor ve kadını ilgilendiren her meselenin, toplumların temel sorunu olduğunu düşünüyoruz. Kadın; hayatın öznesidir ve erkek egemen dünyanın acımasızlığından kurtulmak için, başka insaflı erkeklerin; çıkaracağı yasalara, yol göstericiliğine ve özellikle de “kadın tanımlamalarına” maruz bırakılmaları adil ve makul değildir.

Ne zaman ki! Kadının yaşamda asli bir varlık olduğu kabul edilir; eğitimli, emekçi, üreten ve yöneten kadınlarımızın sayısı artar ve onların yaratacağı pozitif enerji; toplumun gelişmesi yönünde doğru değerlendirilir ise, işte o zaman çok daha müreffeh bir ülke oluruz. Kadınlara; duygusal, magazinsel ve edilgen roller biçilmesi ve sadece, ikincil düzeyden tanımlanmaları asla kabul edilemez. Kadınlar; tarih boyunca her türlü zorluğa direnip, çok çetin mücadeleler vermişlerdir. 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü de bunun en somut göstergesidir. Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun.  Saygılarımla   08.03.2022

                                                                                         

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.