Site Rengi

DOLAR 32,3680
EURO 34,9842
ALTIN 2.325,98
BIST 9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Tambova’dan Yeni Açıklamalar

Tambova’dan Yeni Açıklamalar
30.05.2022
A+
A-

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, yeni açıklamalarda bulundu. Tambova açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

Üzülerek belirtmeliyim ki! Ülkemizde yaşanan ve gün geçtikçe ağırlaşan ekonomik tablo; vatandaşlarımızın yaşamkoşullarını katlanılmaz hale getirmektedir. Bize göre; bugün itibariyle, memleketin bir numaralı meselesi; hayat pahallığı, yoksulluk ve giderek azalan alım gücüdür.

Türk İş’in mayıs ayı araştırmasına göre, yıllık gıda enflasyonu yüzde yüzü aşarken; açlık sınırına kıyasla asgari ücret çoktan erimiş, yoksulluk sınırı ise yaklaşık 20 bin TL’ye ulaşmıştır. Bu hesaba göre, vatandaşlarımızın neredeyse yüzde doksanı,açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır. Bunamukabil, Sn Cumhurbaşkanının; alaycı ve üstenci bir ifadeyle, ülkemizde açlık ve yoksulluk olmadığı yönündeki açıklaması ise büyük bir hezeyan olmanın yanı sıra, ülkedeki gerçeklikten ne kadar uzaklaşıldığının da acı bir göstergesidir.

Yıllardır ifade etmeye çalıştığımız ve bugün itibariyle büyük bir sorun haline gelen, tarım politikamızdaki yanlışlıklar ve temel gıda arzında yaşanan sorunlar, sonuç olarak gıda marketlerini kaosun merkezi haline getirmiştir. Oysa bu bir devlet politikası olmalı ve planlı bir şekilde yönetilmelidir. Bütün bu yaşananlar, uyarılarımızın haklılığını bir kez daha ortaya çıkarmakta; gıda üretiminin de özel sektörün ve piyasanın insafına bırakılamayacak kadar önem arz ettiği gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Bize göre, tarımsal üretim milli bir meseledir ve bağımsız bir üretim politikamızın olmaması da ayrıca bir beka sorunudur. Dünyada pek çok ülkenin gıda stokladığı ve bazı temel gıda maddelerinin ihracatını kısıtladığı bir dönemde, yıllar evvel bu uyarıları yapmış ve önümüzdeki yüz yıl da gıda savaşları olabileceğini öngörerek, kaygılarımızı kamuoyuyla paylaşmıştık.

Ülkemizde, bir türlü durdurulamayan çılgın bir enflasyon baş göstermiş ve tüm yaşamsal maliyetler geçen yıla oranla, yüzde üç yüzler seviyesinde artış göstermiştir. Sadece son üç ayda akaryakıta gelen zam oranları, yüzde ellinin üzerindedir. Bununla birlikte, konut fiyatlarındaki artışlarla, insanların; en temel ihtiyaçları olan yiyecek ve barınmayı dahi gideremeyecek bir noktaya gelmesi, bizleri ziyadesiyle üzmektedir. Öyle anlaşılıyor ki! Ülkemizin geleceği, özel sektörün ve uluslararası sermeyenin keyfiyetine terk edilmiş ve bir bilinmezliğe doğru gidilmektedir. İktidar değişmeden mutfaktaki yangının sönmeyeceği de artık gün gibi aşikârdır. Bülent Ecevit’in dediği gibi “çokça üretip, hakça bölüşmeden”  ülkemizin aydınlığa çıkması da mümkün olmayacaktır. Saygılarımla

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.