Site Rengi

DOLAR 32,5732
EURO 34,7825
ALTIN 2.509,19
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

TÜDAM’da Muhteşem ‘Nevruz Toyu’

TÜDAM’da Muhteşem ‘Nevruz Toyu’
21.03.2022
A+
A-

Eskişehir Valiliği, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Türk Dünyası Vakfı paydaşlığında ve 20’den fazla sivil toplum kuruluşunun katılımıyla, Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’nde 20.03.2022 Pazar günü “Türk Dünyası Nevruz Toyu” etkinliği düzenlendi.

Programa Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Türk Dünyası Vakfı Mustafa Fıratlı, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı.

Programın açılışında konuşan Vali Ayyıldız: “Türk milletinin sahip olduğu ve nesilden nesile aktararak günümüze kadar yaşattığı önemli kültür değerlerinden biri olan Nevruz Bayramı; içerdiği güçlü anlamlarıyla yeni bir uyanışa, barışa, dostluğa ve kardeşliğe verilen önemin en güzel sembollerinden birisidir.” dedi.

Vali Ayyıldız konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Türkistan’dan Balkanlar’a kadar uzanan geniş bir coğrafyada doğanın uyanışıyla birlikte kutlanan Nevruz, zengin kültürümüzün değerlerini ve çeşitliliğini yansıtan; kardeş Türk Cumhuriyetleriyle aramızdaki millî ve kültürel bağlarımızı pekiştiren, geçmişten günümüze büyük bir coşkuyla kutladığımız ve geleceğe taşıma azminde olduğumuz önemli zenginliklerimizdendir.

Türk dünyasında ve ülkemizde yüzyıllardan beri bayram olarak kutlanan Nevruz, millet olarak bir arada huzur içerisinde yaşama arzusunun kuvvetlendiği; karşılıklı sevgi, dayanışma ve hoşgörünün yaşandığı ortak bir kültür mirasımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle Nevruz’un birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ederek bütün Eskişehirli hemşehrilerimin ve Türk milletinin Nevruz Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

Daha sonra kürsüye gelen Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı da Türk Dünyası’nın Nevruz Bayramı’nı kutladı.

Konuşmalardan sonra Vali Ayyıldız, Eskişehir Milletvekilleri Avcı, Günay ve beraberindekilerle Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından açılan ‘Belgelerle Osmanlı Döneminde Nevruz Geleneği’ adlı serginin açılışını gerçekleştirdi.

TÜDAM’da açılan sergiyi ve stantları gezen Vali Ayyıldız, Eskişehir Milletvekilleri Avcı ve Günay; nevruz ateşini yakarak üzerinden atladı. Temsili demir dövme geleneğinin yerine getirilmesinin ardından Ertuğrul Gazi Atlı Spor Kulübü tarafından sunulan gösteri sonrası program sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.