Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 29°C

Vali Ayyıldız, Öğrencilerin Karne Sevincine Ortak Oldu

Vali Ayyıldız, Öğrencilerin Karne Sevincine Ortak Oldu
18.06.2022
A+
A-

Vali Ayyıldız, Öğrencilerin Karne Sevincine Ortak Oldu
2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin tamamlanmasıyla birlikte Eskişehir’de 158 bin 979 öğrenci karne heyecanı yaşadı.
Ahmet Yesevi İşitme Engelliler Okulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Erol Ayyıldız, “İlimizdeki özel ve resmi eğitim kurumlarımızda, 158 bin 979 öğrencimiz yaz tatiline girmiştir.” dedi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Tatilinizi bol bol kitap okuyarak, aileniz ve arkadaşlarınızla nitelikli vakit geçirerek, dinlenerek, hedeflerinizi yeniden gözden geçirerek, varsa eksiklerinizi tamamlayarak, sosyal ve kültürel faaliyetlerle ruh ve zihin dünyanızı geliştirip başarılarınızı daha da arttıracağınız bir süre olarak değerlendireceksiniz. Hepinize sağlıklı, mutlu bir tatil diliyorum.” dedi.
Daha sonra Vali Ayyıldız, sınıfları tek tek dolaşarak miniklere karnelerini dağıttı. Öğrencilerle bir süre sohbet ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Ayyıldız, öğrencilere işaret diliyle çevrilen konuşmasında, “Sizlerin yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalara devlet olarak büyük önem veriyoruz. İşitme ve diğer engelli olan öğrencilerimize eğitim veriyor, hayata hazırlamaya çalışıyoruz. İşitme engelliler olarak sizlerin öğrenebileceğiniz çok şey olduğuna inanıyoruz. Amacımız, sizleri bu okullarda yetiştirip, ailenize, ülkenize ve vatanınıza faydalı, üretici kişiler olmanızı sağlamak. Sizler bu engeli aşabilecek güce sahipsiniz. Hepinize sağlıklı, mutlu bir tatil diliyorum.” dedi.
Daha sonra okulun öğretmenleriyle bir araya gelen Vali Ayyıldız, Öğretmenlerin aldıkları sorumluluk ve görevlerinin zorluğuna değindi. Engelli çocukların iyi bir eğitim alması, sosyal hayata kazandırılması noktasında gayret gösterilmesi gerektiğini belirten Vali Ayyıldız, Bizler, ülke olarak herkese insanca, sevgiyle bakıyor ve yardım ediyoruz. Çocuklarımızın insani sevgi içerisinde yetiştirilmesi bizim için çok önemlidir. Hele ki özel eğitim gereksinimi olan çocuklarımızın hayata kazandırılması adına çalışan siz değerli öğretmenlerimize minnet borçluyuz. Böylesine özel bir görevi yaptığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Gelecek eğitim öğretim dönemlerinde de başarılarınızın devamını diliyorum.” şeklinde konuşarak duygularını dile getirdi.
Karne dağıtım töreninde Vali Ayyıldız’a Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Tepebaşı Kaymakamı Ahmet Önal, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve İlçe Milli Eğitim müdürleri eşlik etti.

Özel EOSB Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde Karne Heyecanı Yaşandı
Buradaki törenin ardından Vali Erol Ayyıldız, Prof. Dr. Emine Nur Günay, Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İlçe Milli Eğitim müdürleri ve Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ile birlikte Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen karne dağıtım törenine katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, 2019 yılında kurulan okulun kısa sürede Eskişehir’in en gözde ve en iyi okulu haline geldiğini ifade ederek, “Eskişehirli sanayiciler olarak, uzun yıllardır hayalini kurduğumuz ve 2019 yılında eğitim hayatına başlayan meslek lisemiz büyük gayret ve emeklerle bugün Türkiye’deki en iyi makine donanım altyapısı, atölyeleri, derslikleri, spor tesisleri ve fiziki imkanlara sahip.” diye konuştu.
Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay ise Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Türkiye’ye örnek pilot bir çalışma olduğunu ifade etti. Konuşmasında öğrencilere seslenen Milletvekili Günay, “Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizlere güveniyoruz. Sizler yalnız bizim geleceğimiz değilsiniz aynı zaman da bugünümüzsünüz. Bizler elimizdeki bayrakları sizlere teslim edeceğiz. Kendinizi lütfen geliştirin. Aldığınız diplomalar tabi ki önemli ama en önemlisi öz eğitim. Kendinizi geliştirin, öğrenmeyi öğrenin. Farkı görün fark yaratın” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Ayyıldız ve diğer protokol üyeleri tarafından, 2021-2022 eğitim öğretim yılında şube bazında başarılı olan öğrencilere karne ve ödülleri takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.