Site Rengi

DOLAR 32,3342
EURO 35,1132
ALTIN 2.308,92
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Yapı Fuarında Arıman’dan Büyük Sürpriz

Yapı Fuarında Arıman’dan Büyük Sürpriz
26.11.2021
A+
A-

Eskişehir 2. Yapı Fuarı’nda Arıman Makine Hırdavat Genel Müdürü Serhan Arıman’dan büyük sürpriz… Metal heykel sanatçısı Rıdvan Sevim ve heykelini de fuarla ve Eskişehir ile buluşturdu.

Eskişehir 2. Yapı Fuarı’nda ETO – TÜYAP Kongre Merkezi’nde yoğun bir ilgiyle açılırken, fuarda en dikkat çeken standlardan biri Arıman Makine Hırdavat’ın standı oldu. Fuar salonuna girenleri karşılayan metalden dev Aslan heykeli görenlerin büyük ilgisini çekti.

Fuarın ilgi odağı oldu

Arıman Makine Hırdavat Genel Müdürü Serhan Arıman, geçtiğimiz günlerde metal sanatıyla yaptığı Atatürk heykeli ile de Türkiye ve uluslararası medyada çok konuşulan Rıdvan Sevim’in Aslan (Lion) heykelini fuar ziyaretçileri ile buluşturarak fuara sanatsal bir boyut da getirdi.

“Serhan Bey davet etti, özel koleksiyonumdan aslan heykelimi getirdik”

Serhan Arıman’ın daveti üzerine Aslan heykelinin Arıman Makine Hırdavat standında sergilendiğini ifade eden Rıdvan Sevim, “Serhan beyle yeni tanıştık, ancak yıllardır tanışıyor gibiyiz. Birçok noktada çok örtüşen insanlarız. Serhan bey bir geri dönüşüm projesi yapsak dedi öncelikle. Yapacaktık ancak fuara çok az süre kalmıştı. Ne yapabileceğimizi konuştuk. Bir eserimizi fuarda sergilemeye karar verdik. Bu eserimizi burada sergiliyoruz. Çok güzel bir birliktelik oldu” dedi. Rıdvan Sevim, “Eskişehir’in eski isimlerinden biri de Dorlion… Bunu da biraz düşünerek, aslan (lion) heykelini sergileyelim diye düşündük. Bu aslan heykeli de benim satmadığım kendi özel koleksiyonumdan bir parça” dedi.

Metal sanatına başlaması konusunda Rıdvam Sevim, “Metal heykelciliğine geçişim, 2017 yılından sonra oldu. Daha evvel, metal dekorasyon ve avize işleri ile uğraşıyordum. Ama bu arada, 2000 yılında atölyemi açtım. 2010 yılına kadar olan sürede 32 ülke gezdim. 32 ülkede araştırmalarda bulundum. Daha sonra metal dekorasyonun dışına çıkıp metal sanatına geçtim. Şu anda dünyanın en iyi koleksiyonerlerine ürünler yapıyorum” diye konuştu.

“Metal eserler daha da kıymetlenecek”

Metal sanatına ve metal heykellere son yıllarda artan ilgi konusunda da Rıdvan Sevim, “Artık dönemimizin gençliği sürekli masa başı iş arıyor. Çoğu kişi sanal ortamda para kazanma peşinde. Birçok insan bir atölyede çalışarak bir eser ortaya koyma peşinde olmadığı için dijital çağla birlikte… Bu nedenle bizim gibi sanatçılar nadir kaldı. Nadir kaldığımız için de çok revaçta olmaya ve ön plana çıkmaya başladı. Avrupa’da örneğin işçilik çok pahalı durumda. Artık ülkemizde de böyle olmaya başladığı için, sanatsal yaklaşımları özel olanlar birdenbire suyun üstüne çıkmaya başladı. Bundan dolayıdır, bizim çok gündeme gelmemiz. Çünkü bizlerden çok yok ve bu yaptıklarımız daha da kıymetli olacak. Üzülerek söylüyorum ki, arkadan eleman yetişmiyor. Bizim yaptığımız bu işler bundan sonra çok daha kıymetli olacak. Bu kaliteli işler NTF dünyası ve dijital dünyada da çığ gibi büyüyecek” dedi.

Atatürk heykelleri dünya medyasında gündemde

Geçtiğimiz günlerde, yaptığı metalden Atatürk heykeli ile uluslararası medyada da gündeme gelen Rıdvan Sevim, Atatürk heykelleri ile ilgili de,bu heykel serisi çalışmasının kendisi için çok özel olduğunu belirterek, “Atatürk serimize bir yol haritası çizerek başladık, onun dışına çıkamayız. Bunu da paylaştık. Atatürk koleksiyonunda yaptığımız bir Atatürk heykelinin bir ikincisini yapmayacağımıza söz verdik. Her heykel tek olacak. Atatürk’ün bilindik 20 görsel pozu vardır. O görsel pozlarından 20 tane varsa, 20’sini yapıp bitireceğiz ve bir daha Atatürk serisi çalışmayacağız” dedi.

Serhan Arıman: Eserinin standımızda yer alması bizim için gururdur 

Arıman Makine Hırdavat Genel Müdürü Serhan Arıman da, Rıdvan Sevim’i ve eserlerini takdirle takip ettiklerini belirterek, tanıştıktan sonra kendisini de eseriyle fuara davet ederek Eskişehir 2. Yapı Fuarı’ndaki ziyaretçilere böyle bir sürpriz yapmak istediklerini belirtti. Metal sanatını da yakından takip eden biri olarak çok önemsediğini ifade eden Arıman, “Rıdvan Sevim gibi bir sanatçının eserinin standımızda yer alması da bizim için bir gurur vesilesidir. Fuara da sanatsal bir dokunuş ve katkı olduğunu düşünüyoruz. Katılımcılar da ilk günden yoğun ilgi gösterdiler. Rıdvan beye de davetimizi kabul ettiği ve eserini sergilememize izin verdiği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Öğrencilerden de büyük ilgi… Şehir dışından gelenler oldu 

Arıman Makine Hırdavat standında sergilenen Rıdvam Sevim’in eseri sanat öğrencilerini de ilk günden fuara çekti. Konya’dan Selçuk Üniversitesi’nden fuara gelen üniversite öğrencileri de Rıdvan Sevim ile bir araya geldi, sohbet etme olanağı buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.