Site Rengi

DOLAR 32,6004
EURO 34,8095
ALTIN 2.502,27
BIST 9.435,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Yeşilay Başkanı Karaca’dan Açıklama

Yeşilay Başkanı Karaca’dan Açıklama
25.05.2022
A+
A-

 

Ahmet Ataç Bey’e YEDAM adına kurumsal bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyaret YEDAM’daki bağımlılık ile mücadele anlamında meşguliyet, beceri kurslarında danışanlar tarafından yapılan eserlerin sergilenmesi için yapılmıştır. YEDAM koordinatörü arkadaşlar tarafından Karikatür Evi’nin tahsisi için Sayın Ahmet ATAÇ Bey’den randevu istenildi. Kendilerinin nezaketle verdikleri randevu için ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bizim görevimiz tüm bağımlılıklarla mücadeledir. Bu noktada öncelikle farkındalık oluşturmak, bağımlılık mücadelesinde sosyal sorumluluk yürütmek ve değişik faaliyetlerle bu konuda sorun yaşayanlara çözümler üretmektir.

Biz kimsenin siyasi görüşü ya da yaşam tarzıyla uğraşamayız. Amacımız gençliğimizin yaşayabileceği bağımlılık sorununa her aşama ve kademeden destek almaktır. Olaya siyasi mülahaza ile bakamayız. Burada dünya görüşü ve siyasi duruşu ne olursa olsun, amacımız bağımlılık ve özellikle alkol ve madde bağımlılığı ile mücadeleye herkesi davet etmek ve katkıda bulunmalarını sağlamaktır. Bireysel ya da siyasi duruşu nedeniyle siyasi yelpazenin neresinde durursa dursun herkesin bu gençliğin yaşamına olumlu, bağımlılıklardan uzak ve özgürce yaşadığı bir alan açma sorumluluğu olduğu düşüncesiyle ve hizmet katkısı amaçlanarak yapılmış bir ziyarettir. Bu nedenle son dönemdeki festival tartışması ile bağlantı kurularak etki ve tepki ilişkisi yönüyle olayın ele alınmasının kamuoyunca değerlendirileceğini düşünüyorum.

Bağımlılıkla mücadele sadece muhafazakar ve dindar kesim için etkinlik alanı değildir. Tüm toplumun sorun yaşadığı ve ailelerin yıkıma uğradığı, bireylerin yaşamdan koptuğu; suç ve sorun odağı haline geldiği bir yerde hepimizin sorumluluğunu hissetmesi gerekir. Böyle bir konuda bile ben onunla görüşmem, onun bir toplu iğnesini bile istemem tavrı hoş bir yaklaşım değildir. Çünkü bu sorunu birlikte yaşamaktayız ve o imkan Ahmet ATAÇ Bey’in şahsi bir kullanımında da değildir. Zaten kendisi de isteğimizle nezaketle ilgilendi. Benim siyasi duruşum ve yaşam felsefem herkes tarafından bilinmektedir. Benim toplumsal olaylara kamplaştırarak ve ayrıştırarak yaklaşmadığımı da herkes bilir. Onaylamam mümkün olmayan bir etkinliğe ses çıkarmıyor gibi değerlendirilmesini üzüntüyle ve esefle karşılıyorum.

Kaldı ki, toplum bir bütündür, bu birlikteliği ayrıştırma bizim amacımıza hizmet etmediği gibi cepheleşme nedeniyle zarar verici sonuçlar doğuracaktır.

Ayrıca verilen şey bir plaket değildir; danışanlar tarafından yapılmış bir eserin takdimidir. Çok beğendiğimi söylediğimde nezaketen başkan sizde kalsın dediğinde gülüştük. Bu halk, Mete Tunçay’ın ifadesiyle ateistinin bile kendisini kültürel Müslüman olarak adlandırdığı bir toplumdur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.