Site Rengi

DOLAR 32,5487
EURO 34,8620
ALTIN 2.424,10
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Yunus Emre İlim, Kültür ve Araştırma Merkezi Kuruldu

Yunus Emre İlim, Kültür ve Araştırma Merkezi Kuruldu
20.03.2022
A+
A-

Yunus Emre İlim Kültür ve Araştırma Merkezi Derneği kuruldu.

Yunus Emre İlim Kültür ve Araştırma Merkezi Derneği’nin Yönetim Kurulu Gürhan Albayrak, Fatih Sert, Nurullah Karakaş, Mustafa Birsen, Enes Danabaştan oluşuyor.

Yönetim ve kurucular kurulu, birlikte yüksek istişarelerde bulundukları Vali Erol Ayyıldız ile kahvaltıda buluştular. Resmi kuruluşunu tamamlayan YEKAM (Yunus Emre İlim, Kültür ve Araştırma Merkezi) Başkanı Gürhan Albayrak kuruluş amaçlarını şöyle ifade etti: “Derneğimiz şehrimizin manevi önderlerimizden Anadolu irfanının ve tasavvufun öncülerinden olan Yunus Emre Hazretleri’nin hayatı, irfanı, eserleri, hocaları ve eğitimi yaşadığı coğrafyanın tanıtımı vb. hususlarda kültürünün gençlerimize aktarılması, yaşatılması için bilimsel çalışmalar gerçekleştirmek… Türk ve dinya kültür hayatındaki yerini incelemek ve araştırmak, bilim, kültür, sanat, spor, edebiyat, tasavvuf alanlarında faaliyetleri yürütmek amacı ile kurulmuştur.

Merkezin kısa ve uzun vadedeki yol haritası ile ilgili istişarelerde bulunulan toplantıda Vali Erol Ayyıldız: Yunus Emre Hazretlerinin insanlığa lolmuş büyük bir değer. Bunun başta Eskişehir olmak üzere bütün insanlığa öğretilerinin Yunusça anlatılması ve yaşatılması için desteklerimizi esirgemeyeceğiz. Yapılacak çalışmalarda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kahvaltılı toplantıda kısa vadede yapılacak işler ile ilgili istişarelerde bulunuldu ve başta Eskişehir olmak üzere ülkemize hayırlı olması temennileri ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.