Hüseyin Poyraz: Liyakat Esas olmalı

Türk Diyanet Vakıf-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Poyraz, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın milletimizin gönlünde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, din görevlilerinin sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurguladı.
Türk Diyanet Vakıf-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Poyraz, 2025 yılı 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Poyraz, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 101 yıldır kesintisiz hizmet verdiğini hatırlatarak, din görevlilerinin milletimizin birlik ve beraberliği için önemli bir görev üstlendiğini ifade etti.

Poyraz, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemizin en güzide kurumlarının başında gelen Diyanet İşleri Başkanlığı, yalnızca cami ve Kur’an kurslarında değil, toplumun her alanında din hizmeti sunmaktadır. 3 Mart 1924 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve bizlere emanet edilen bu kurum, bugün de milletimizin manevi hayatında önemli bir yere sahiptir. Bu vesileyle, vefat eden tüm hocalarımıza ve çalışanlarımıza rahmet diliyorum.”
Poyraz, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ilk kez 1986’da kutlandığını, 2003 yılından itibaren ise sendikanın teklifiyle bugünkü adıyla anıldığını hatırlatarak, bu haftanın çalışanların sorunlarının çözülmesi için de fırsat olması gerektiğini söyledi.
Din görevlilerinin yalnızca dini hizmet sunmakla kalmadığını, aynı zamanda toplumsal birlik ve beraberliğe katkı sunduğunu vurgulayan Poyraz, “Çalışanlarımızın özverisi, gayreti ve başarısı Kurumun da başarısıdır. Bu nedenle tüm iş ve işlemlerde liyakat, adalet, şeffaflık ve hakkaniyet öncelikli olmalıdır. Yönetim anlayışı çalışanları destekleyen, rehberlik eden ve motive eden bir yapıda olmalıdır” dedi.
Poyraz ayrıca camilerin yapımı, bakımı ve giderleri konusunda da hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Cami ve Kur’an kurslarımız, belirlenen plan ve tasarım esaslarına göre yapılmalıdır. Camilerimizin giderleri kurum bütçesinden karşılanmalı, din görevlilerimiz sık sık para toplamak zorunda bırakılmamalıdır. Bu durum zaman zaman haksız eleştirilere sebep olmakta ve görevlilerimizi rencide etmektedir. Ayrıca camilerde görev yapan din görevlilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılayacak sağlıklı ve güvenli lojmanların inşası da önemlidir.”
Türk Diyanet Vakıf-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Poyraz, açıklamasının sonunda tüm din görevlilerinin ve Diyanet çalışanlarının haftasını kutlayarak, “Vefat eden hocalarımızı rahmetle anıyor, emekli olan ve görevde bulunan tüm çalışanlarımıza sağlık, huzur ve başarılar diliyorum. Milletimizin gönlünde taht kurmuş din görevlilerimizin 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlu olsun” ifadelerini kullandı.