Site Rengi

DOLAR 34,0783
EURO 38,0674
ALTIN 2.833,55
BIST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 25°C

ASRIN FELAKETİ’NDE ESKİŞEHİR BELEDİYELERİ NELER YAPTI

21.02.2023
A+
A-

Asrın Felaketini Yaşıyoruz. Ülkemiz 6 Şubat tan bu yana belki 500 yılda bir görülecek Fay yarılması ve neticesinde Oluşan Deprem felaketinin acılarını “Tek Yürek” halinde sarmaya gayret ediyor. Bölgeye giden Haber Ötesi Köşe Yazarı Arkadaşım Süha Muzaffer izlenimlerini köşesinde şöyle aktarıyor”Ölüm ve yıkımın Adana’dan Diyarbakır’a kadar uzanan bir coğrafyada uğramadığı yer yoktu. Bu kadar geniş bir coğrafyada yıkıma uğrayan insanına yardım için can havli ile koşan Devlet ve canını ortaya koyan gönüllü kurtarma grubları vardı.Oraya koşanların başkaları gibi sıcak evlerinde ne televizyon seyredecekleri nede sosyal medyada ahkam kesecekleri zamanları ve imkanları vardı.Kıyameti orada ki insanlarımız yaşadı biz onlara ancak yar olabildik.Bu acının tarifi ve izahi nasıl yapılır onuda bilmiyorum.Şehrimizde de tüm Kurumlar ,STK lar ve vatandaşlarımız seferber oldular. Valilik Koordinasyonu ile Bölgeye Sağlık ekipleri,Arama Kurtarma ekipleri,İnsani Yardımlar, yaşam Malzemeleri, gıda maddelerine karar sevkedildi.

Bu işin içinde Büyükşehir, Tepebaşı, Odunpazarı Belediyeleri olmak üzere tüm ilçe Belediyeleri de dahil olmak üzere elinden geleni ziyadesiyle yerine getirdiler. Çünkü bu Felaket karşısında birazcık vicdanı olan dâhi kayıtsız kalamazdı. Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı Arama Kurtarma ekibi OBAK’ ın enkaz altından 18 vatandaşımızı kurtarması şehrimiz adına hepimize gurur vermiştir. Büyükşehir Belediyesi’nin Deprem sabahı “Kalabak deposundan bir Tır dolusu litrelik Kalabak suyu göndermesi hepimizin vicdanında yer etmiştir. Tepebaşı Belediyesi’nin de bölgeye yardım ekipleri gitmiş Erzak gıda Maddeleri vb yaşam malzemeleri Depremzede vatandaşlarımıza ulaşmıştır.Mihalgazi, Sarıcakaya, Belediyeleri insani yardım giyim,erzak harici Isınma problemini çözmeye yönelik bölgeye Odun göndererek yakacak sorununa çare olmaya çalıştılar. İnönü, Çifteler ve Sivrihisar Belediyeleri de gücü nispetinde Deprem Bölgesi’ndeki Vatandaşlarımızın yanında oldular.

15 milyona yakın insanın etkilendiği Asrın Felaketi sonrası Şehrimize  Valilik kayıtlarına göre 25 bine yakın depremzede gelmiş, Başta 5 Yıldızlı Otel konforunda ki KYK Yurtları olmak üzere Öğretmenevi,Turizm Uygulama Oteli,DSİ Misafirhanesi ve resmi kurumların Misafirhanelerine yerleştirilmiştir Aynı adımlar Belediyelerinin misafirhaneleri ve Sosyal tesisleri içinde atılmış mıdır ? bilmiyorum Çünkü Büyükşehir ,Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyelerinin resmi web sayfalarında  böyle bir bilgiye rastlayamadım.

Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin Konukevi ve Misafirhaneleri ile işletmesini yaptığı Porsuk Otel ile yine Belediye iştiraki olan Bademlik teki Termal Otel e Müsaitlik durumlarına göre Depremzede vatandaşlarımız yerleştirilmiş midir? Öğrenmek istiyoruz Aynı Şekilde Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyesi ne ait olan misafirhanelerdeler Depremzede vatandaşlarımıza konaklama olarak kapıları açılmış mıdır ? yoksa Kapalı mıdır Öğrenmek istiyoruz.

KILIÇDAROĞLU NUN ÇAĞRISINI CHP’Lİ BELEDİYELER UYGULAR MI?

Bunu en çok ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu nun KYK yurtlarını Depremzedelere tahsis edilmesine itiraz ederken dayanak olarak sunduğu ” CHP’li Belediyelerin tüm Sosyal tesisleri ve Misafirhaneleri Depremzedeleri konuk etmeye hazırdır ” ifadesinin Eskişehir’deki CHP’li Belediyelerde bir karşılığı olup olmadığı noktasında kamuoyunda oluşan merakın giderilmesi hususunda aracı olmak maksadıyla soruyorum

BÜYÜKERŞEN KULLANMADIĞI VİLLASINI DEPREMZEDELERE TAHSİS EDERMİ?

Dün Basına yansıyan ve EBB web sitesinden de duyurulan bir Çağrı vardı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr Yılmaz Büyükerşen,Eskişehir halkına Depremzedelere evlerini açmasını istediği ” Eskişehir’lilere bu duruş yakışır şeklindeki temenni de bulunduğu görüldü. Büyükerşen; Misafirlerimizin hayatını kolaylaştıralım. Eskişehirlilere bu duruş ve anlayış yakışır.” ifadesini kullandı.

SİZE DE VİLLANIZI VERMEK YAKIŞIR HOCAM

Biz de buradan Sayın Yılmaz hocamıza bir çağrıda bulunuyoruz. Sizde evinizi açınız örnek olunuz değerli hocam, Özellikle Söğütönünde bulunan ve kaçak olduğu iddia edilerek tarafınıza idari para cezası kesilen muhteşem Villanızı  ve Turunç’taki Yazlığınızı geçici süre ile Depremzede bir Aileye tahsis edermisiniz .

Bununda yanında Halen Başkanlığını yaptığıniz vakıfa ait Akdeniz’de ki Oteli Depremzede vatandaşlarımıza açar mısınız ?

Sanırım bu davranışınız sadece Eskişehir’ e değil tüm Türkiye’ye örnek olacaktır diye düşünüyorum.

Deprem Felaketi bize Dayanışmayı, Yardımlaşmayı, Paylaşmayı idrak etmemizi sağlamasını temenni ederken en çok Yapabileceğimiz ve icraata geçirebileceğimiz ifadeler kullanmamızı da öğretmiş olmasını temenni ediyorum

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.