Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Diyanet Mil Sen: Çedes Projesiyle Erdemli Nesiller Yetişecek

Diyanet Mil Sen: Çedes Projesiyle Erdemli Nesiller Yetişecek

Eskişehir Mil- Diyanet sen İl Başkanı Şükrü Özer yaptığı yazılı açıklamada,Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı ÇEDES protokolünü savundu.

Şükrü Özer,Cumhuriyetimizin kurulması ile Ülkemizin Milli Birlik ve Beraberliğini sağlamak üzere halkımıza islam’ı doğu kaynaklardan anlatmak için Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün isteği ile 3 Mart 1924 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığımız kurulmuş olup, ülkemizde bulunan bütün camiler bu kuruluşa bağlanmış, kanunlar ve tüzükler çerçevesince de Diyanet İşleri Başkanlığı ve ona Bağlı Müftülüklere de Kurumlar arası işbirliği, protokol ve benzeri iş ve işlemler verilmiştir.

Sokaklarımız da LGBT ve benzeri sapkın gayri meşru örgütler cirit atar iken sesi çıkmayan CHP zihniyeti geçmişte olduğu gibi bugünde bazı kurumlar üzerinden islam’a adeta savaş açmış durumda,

Önce Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz BÜYÜKERŞEN sudan bahanelerle bölgesinde tek olan hal caminin yıkımı için harekete geçti lakin Müslüman Eskişehir halkı ve Sivil Toplum Kuruluşları bu yıkımı durdurdu.

Şimdi de Kanunlar çerçevesinde Devletimizin iki güzide kurumunun yapmış olduğu protokol gereği Çevreme Duyarlıyım ,Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesine yine aynı zihniyetin Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım KURT, projenin iptali için Eskişehir İdare mahkemesine dava açmıştır. LGBT ve benzeri ahlaksız oluşumlar karşısında ses çıkarmayan Kazım Kurt laiklik perdesi altına sığınarak Müslüman halkın çocuklarının imam hatipler ile buluşmasından rahatsız olmaktadır. Liselere proje çerçevesinde derslere giden İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlar belli kriterler çerçevesi içerisinde Müftülüğün onayı ile gitmektedirler.

Seçim zamanı Cami, Cami gezenler, cenazeleri olunca ilk Diyanet Camiasının kapısını çalanlar neden hala islam’dan rahatsızlık duyarak, her yapılan güzel işi engellemek için mahkemeye koşarlar?

Eskişehir Mil-Diyanet Sen olarak İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokolü destekliyoruz, halkımızın bu güzel çalışmalara desteklerine bekliyoruz .Bu şehir Müslümandır ve Müslüman kalacaktır dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.