Site Rengi

DOLAR 34,1346
EURO 38,1198
ALTIN 2.916,05
BIST 9.891,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Açık
Eskişehir
26°C
Açık
Çar 28°C
Per 29°C
Cum 30°C
Cts 30°C

Süleyman Bakal’dan kokan su açıklaması

Süleyman Bakal’dan kokan su açıklaması
25.09.2024
A+
A-

Eskişehir’de çeşmeden akan suda koku sorununu değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği(TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal “Çeşmeden akan suda az gittik uz gittik dere tepe düz gittik aktif karbon uygulamasını arttırmaya karar verdik” dedi.

Süleyman Bakal Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin 1999 Yerel Seçim Vaadini şu ifadeleri kullanarak hatırlattı: ” Sağlıklı içme suyu sağlanacak: Porsuk Çayı ile ilgili çok önemli bir sorun da bu suyun, evlerimizdeki musluklarımızdan akan su olarak, nitrattan arındırılmamış ve içilemez sertlikte olmasıdır. Bu konu hemşerilerimiz için hayati önem taşımaktadır. Nitratın kimyasal yolla arıtımına ilişkin dünyada herhangi bir örneğe de rastlanmamıştır. Kaldı ki, kimyasal madde ithalatı yaparak suyun arıtılması ve sertliğinin azaltılması yoluna gidilirse, suyun maliyeti artar ve bu da size yüksek fiyat olarak yansır. Bu nedenle, nitratsız suyun Sakaryabaşı’ndan, İnönü’deki kuyular ya da Kütahya’da Azot Tesisleri ötesinden borularla getirilmesi projesine vakit geçirmeden başlanacaktır. Diğer alternatiflerden birisi Çağlan tarafından DSİ’ye yaptırılacak büyük bir gölette kar sularını toplamaktır. Diğeri ise kentin Batı tarafındaki zengin artezyen sularını şebekeye dâhil etmektir. Bu konuların etüt ve projelerine hızla başlanacaktır. Ayrıca yabancı şişe suları yerine Kalabak suyunun şişelenip, satılması sağlanacaktır. ”

“2013 de çeşme suyu kokuyor, belediye bakıyor”

Genel Başkan Süleyman Bakal, 2013 yılında yaptığı açıklamayı şu ifadelerle hatırlatt:

“Eskişehir kent merkezindeki şebeke suyunun koktuğuna ilişkin yoğun şikâyetler aldıklarını belirten Eskişehirli tüketiciler de musluklarından akan suyu içmek istiyor.”

“Tarımsal sulama için baraj kapaklarının açılmasıyla suyun daha hızlı gelerek havalanma süresinin kısalması geçici kokuya sebep olmuştur. Bu çerçevede ESKİ Genel Müdürlüğümüzce aktif karbon uygulaması artırılarak koku giderimi çalışması yapılmaktadır. Kurumumuza ait akredite laboratuarımızda şehrin her noktasından alınan su numunelerinin analizi düzenli olarak yapılarak takip edilmektedir.

“Aktif karbonlamaya karar verildi”

Eskişehir Büyükşehir Belesiyesi’nin bu yıl yaptığı açıklamaya değinen Bakal, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Su Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) yaptığı açıklamada, çeşmeden akan suyun kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmamakta olup, en kısa süre de koku maruziyeti giderilmiş olacak dedi. 1999 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediye(EBB) Başkanlığını kazanan, kesintisiz bir şekilde EBB yönetmeye devam eden; mevcut EBB yönetiminin çeşmeden akan suda bulunduğu nokta, sağlıklı içme suyu vaadinden, ‘Çeşmeden akan suyun kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmadığı’ açıklamasıdır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.