Site Rengi

DOLAR 35,8815
EURO 37,3285
ALTIN 3.291,05
BIST 9.842,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 0°C
Hafif Kar Yağışlı
Eskişehir
0°C
Hafif Kar Yağışlı
Cum 2°C
Cts 1°C
Paz 1°C
Pts 1°C

Kütahya’da ’Frigya mutfağı’ paneli

Kütahya’da ’Frigya mutfağı’ paneli
20.12.2024
A+
A-

Kütahya Belediyesi, Kütahya Kent Konseyi ve Kütahya Gastronomi Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen “Frigya Mutfağı: Anadolu Medeniyetlerinde Lezzet ve Kültür Paneli” yoğun katılımla yapıldı. Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin de katıldığı etkinlik, şehrin gastronomi zenginliklerine dikkat çekti.

Kütahya Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde, Anadolu’nun köklü mutfak kültürünün Kütahya üzerindeki etkileri ve zengin gastronomi mirası ele alındı. Etkinliğe, gastronomi alanında uzman isimler Şef Mehmet Fatih Kalaycıoğlu, Şef Ayvaz Akbacak, Şef Esra Tokelli ve akademik çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Saadet Pınar Temizkan ile Prof. Dr. Rahman Temizkan konuşmacı olarak katıldı. Uzmanlar, Frigya mutfağının tarihi kökenleri ve Anadolu’nun gastronomik mirasının geleceğe nasıl taşınabileceği konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Etkinlikte konuşma yapan Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya’nın kültür ve gastronomi mirasını dünyaya tanıtma hedeflerini vurguladı. Kahveci, Germiyan Sokağı’ndaki Bektaşlar Konağı’nın çini işlemeleriyle “Gastronomi Müzesi” olarak projelendirileceği müjdesini vererek, “Gastronomi, tarih ve kültürle harmanlanarak turizmle buluşturulacak. Kütahya’nın adını dünya çapında duyurmak için çalışıyoruz” dedi.

Panelde, Frigya medeniyetinin yemek kültürü üzerindeki etkileri örneklerle ele alınırken, Anadolu’nun gastronomik zenginliğinin günümüzdeki mutfak anlayışına nasıl ilham kaynağı olduğu vurgulandı. Ayrıca, şehrin kültürel değerlerini koruma ve tanıtma yönünde yapılan çalışmalara dikkat çekildi.

Program, katılımcılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.