Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Milli savunma ürünlerinin kritik parçalarını Eskişehirli kadın işçiler üretiyor

Milli savunma ürünlerinin kritik parçalarını Eskişehirli kadın işçiler üretiyor
01.05.2025
A+
A-

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü hasebiyle, çalışanlarının yüzde 75’i kadın olan, yerli ve milli savunma ürünlerinin parçasını üreten Millî Savunma Bakanlığı onaylı tedarikçi firmadaki işçileri ziyaret etti.

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikalara ziyarette bulunarak, işçilere kolaylık diledi. Aksoy, ziyaret kapsamında Eskişehir merkezli ve 950 çalışandan yüzde 75’i kadın olan bir fabrikada, yöneticilerden bilgi aldı. Vali Hüseyin Aksoy, beyaz eşya ve otomotiv alanının yanı sıra Millî Savunma Bakanlığı onaylı tedarikçi olan firmada; savunma ve havacılık sanayisinde yürütülen millî projelerde İHA, SİHA, füze, tank ve savaş uçağı gibi stratejik platformların altyapısında yer alan haberleşme, radar, elektro-optik, elektronik harp ve komuta kontrol sistemlerine yönelik kablo gruplama çözümleri üretildiği bilgisini öğrendi. Vali Hüseyin Aksoy, burada işçilerle öğle yemeği yedikten sonra, tıbbi malzemeler üreten bir fabrikayı ve çalışanlarını ziyaret etti.

“Savunma sanayine destek oluyoruz”

Savunma sanayiine parça üreten firmadan çalışan 30 yaşındaki Ayşe Kaya, “Hava, deniz, kara bu şekilde milli projelere destek vermeye çalışıyoruz. Milli projelere genel olarak hizmet veriyoruz. İç kablolama olarak görev alıyoruz. Şu an yaptığım ürün, denizlerdeki radarlara takılan iç kablolama grupları. Daha önce de roketlerde, deniz, hava ve kara projelerinde kullanılan kablolar üzerinde çalıştık. Tabii ki bu gurur verici. Bunda bir sorumluluk alıyoruz ve genel olarak savunma sanayine destek oluyoruz. Gurur verici, oldukça güzel bir duygu” dedi.

“Yerli projelerde bir kadın elinin değmesi öncelikle bizi çok mutlu ediyor”

Yerli ve milli ürünlere parça üretmenin gurur verici olduğunu söyleyen 42 yaşındaki işçi Sema Orta şöyle konuştu;

“Milli ve yerli savunma projelerinde bir kadın olarak yer almak beni çok mutlu ediyor. Kablo üretim teknikeriyim. İç ve dış elektriksel kablo gruplaması yapıyoruz. Milli ve yerli projelerde bir kadın elinin değmesi öncelikle bizi çok mutlu ediyor. Ben ve diğer ekip arkadaşlarım hepimiz özgürce ve mutlulukla çalışıyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.