Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

ESTÜ 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni yapıldı

ESTÜ 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni yapıldı

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) 2023-2024 akademik yılı açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

2 Eylül Kampüsü ESTÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını öğrenciler adına İklim Elçisi İlayda Oruç yaptı. Ardından ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden üniversite öğrencisine rahmet, ailesine ise başsağlığı ve sabır diledi. Üniversite bünyesinde gerçekleştirilen faaliyetler ve yıllara göre akademik durumu özetleyen Özcan, “2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’ni, oryantasyon etkinliğimize benzer görkemli bir şekilde yapmayı planlıyorduk. Maalesef cumartesi günü yaşanan elim olay sonucu sevgili öğrencimiz Sezen’i kaybetmenin derin üzüntü sebebiyle geniş çerçeveli organize etmeyi planladığımız ve çalıştığımız bu töreni olabildiğince sadeleştirmeye çalıştık. Hayatını kaybeden öğrencimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dileriz. Tabii bunun üstüne konuşmak biraz zor.

Üniversitemiz eğitim öğretim alanında nitelikli mezunlar yetiştirme, araştırma potansiyelini ülkemizdeki ve dünyadaki eş değerleri arasında en yüksek düzeylere taşıma, ülkemizin öncelikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hedeflerine ulaşması konusunda katkı sağlama ve her alanda sürekli iyileşmeye, sürekliliği ve sürdürülebilirliği sağlama ve benzeri hedeflere sahiptir. Üniversitemizin aktif pasif olmak üzere toplam 16 bin 230 öğrencisi ve bin 577 personeli bulunmaktadır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın girişimci ve yenilikçi üniversite sıralamasında üniversitemiz, 22’nci sırada yer almaktadır. Her yıl artan yayın, proje, atık ve patent sayılarımız, ayrıca öğrencilerimizin son birkaç yıldır Teknofest’te ve ulusal veya uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılar daha iyisini yapabileceğimiz ve her geçen gün bu başarılara yenilerini ekleyeceğimiz konusunda bizi umutlandırmaktadır.

Bunlara ek olarak. ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde Universal Rank U By Academic Performance (URAP) araştırma laboratuvarı tarafından hazırlanan 2023- 2024 Türkiye sıralamasında üniversitemiz, tüm üniversitenin genel sıralamasında geçen yıl 183 üniversite arasında 66’ıncı sıradayken; bu yıl 188 arasından 47’nci sıraya, devlet üniversiteleri sıralamasında geçen yıl 121 üniversite arasında 53’üncü sıradayken, bu yıl 123 üniversitede arasında 39’uncu sıraya; tıp fakültesi olmayan 96 üniversite arasında geçen yıl 16’ıncı sıradayken, bu yıl değerlendirmeye alınan 101 üniversite arasında 11’inci; 2000 yılından sonra kurulan 112 iki üniversite arasında ise 17’nci sıradayken, bu yıl ise 10’uncu sıraya yükselmiştir. 112 geçen sene değerlendirmeye alınan bu 2000 yılından sonra kurulan, bu yıl ise 117‘ye yediye çıktı. Sıralamamız 17’ncilikten, 10’uncu sıraya yükselmiştir. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz tarafından işletilen, uluslararası uçuşa açık havalimanımız, dünyada ruhsatlı ilk üniversite havalimanı olma özelliği taşıyor.

Pilotaj ve hava trafik kontrol eğitimlerinin kurulmasının yanı sıra hava limanımızın yıllık yolcu kapasitesi geçen yıl 117 bin civarına ulaşmıştır. 2023-2024 Akademik Yılı’nın üniversitemize, öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Program, Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan’ın alanlarında başarı gösteren öğretim üyelerine ödüllerini vermesiyle son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.