Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 1°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
1°C
Karla Karışık Yağmurlu
Paz 1°C
Pts 3°C
Sal 5°C
Çar 6°C

TÜKDES Genel Başkanı Bakal: ‘Kızartma Yağlarında Yapılan Denetim Arttırılmalı’

TÜKDES Genel Başkanı Bakal: ‘Kızartma Yağlarında Yapılan Denetim Arttırılmalı’
22.10.2019
A+
A-

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TUKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, kızartma yağı ile ilgili denetimlerin yetersiz olduğunu belirterek, “Kızartma yağları dönüştüren uzun süreli kullanım ve kaynatma önlenmeli ve denetimler arttırılmalıdır” dedi.

Bakal, gıda üretim ve perakende işyerlerinde kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağların kontrollerindeki özel hijyen gerekliliklerini belirlemek amacıyla ‘Kızartma Kullanılmakta Olan Katı ve Sıvı Yağlar için Özel Hijyen Yönetmeliği’nin 12 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Bilgi edinmek amacı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na başvurularak 2019 yılı içerisinde ülke genelinde kaç sayıda kızartma yağ denetimi yapıldığını sorulduğunu anlatan (TUKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yazısında, ‘2019 yılı itibariyle bu güne kadar gıda işletmelerinden toplam 242 numune alınmış olup ve sonucu olumsuz çıkan gıda işletmesine 5996 Sayılı Kanun gereği idari para cezası uygulanmıştır’ cevabı verilmiştir. Ülkemiz genelinde; gıda üretim ve perakende işletme sayısı düşünüldüğünde Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kızarma yağ denetimi çok yetersizdir. Kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağların uzun süreli kullanım ve kaynatma sonucu dönüşümünün insan sağlığına verdiği zarar yadsınamaz bir gerçektir. Kızartma yağları dönüştüren uzun süreli kullanım ve kaynatma önlenmeli, denetimler arttırılmalıdır” diye belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.