Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 4°C
Sal 5°C

Anadolu Üniversitesi’nden ‘Devlet Konservatuvarı’nda Geçmişten Günümüze Türk Müziği’ Konulu Seminer

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü tarafndan düzenlenen “XVII. ve XVIII. Yüzyıllarda Avrupa ve Osmanlı’da Müzik” başlıklı seminer, 27 Nisan Cuma günü Devlet Konservatuvarı Ulvi Cemal Erkin Salonu’nda gerçekleştrildi. Seminere konuşmacı olarak yazar Aydın Büke ve İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretm Üyesi Prof. Dr. Ruhi Ayangil katldı.

"Anadolu Üniversitesi bilim ve müzik için güzel bir yer"
“Barok Döneminin Genel Özellikleri” ve “Bach’a Uzanan Süreçte Solo Konçertonun Gelişmesi” başlıklarında katlımcıları bilgilendiren Yazar Aydın Büke, Anadolu Üniversitesine ilişkin görüşlerini şu şekilde dile getrdii “Anadolu Üniversitesi, bilim ve müzik için çok güzel bir yer ve burada sizlerle olduğum için çok mutluyum. Ayrıca Anadolu Üniversitesine her gelişim ben de daha fazla çalışma ve araştrma arzusu uyandırıyor. Bugün eğer burada sizlerde de aynı araştrma isteğini uyandırabilirsem çok mutlu olacağım.”

"Anadolu Üniversitesi ile birbirimize aşinayız"
İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretm Üyesi Prof. Dr. Ruhi Ayangil ise katlımcılara “XVIII. Yüzyılda Makam Müziğinde Kuram, Repertuar, Form, Bestecilik Özellikleri” hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Anadolu Üniversitesine ilişkin görüşlerini de dile getren Prof. Dr. Ruhi Ayangil, “Anadolu Üniversitesine, 20 yıl önce gelerek bir konçerto seslendirmiştm. Bu nedenle de Anadolu Üniversitesi ile birbirimize aşinayız. Bugün gerek Türk Müziğinin tarihsel gelişimini ve günümüze aktarılışını gerekse Bat müziğine olan etkilerini bir perspektf içinde sunmaya gayret edeceğiz.” dedi.

Seminer soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.