Site Rengi

DOLAR 34,5619
EURO 36,2511
ALTIN 2.995,92
BIST 9.418,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 1°C
Pts 3°C
Sal 4°C

ESOGÜ ‘Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu’nda

ESOGÜ ‘Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu’nda
31.10.2023
A+
A-

‘Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu’nun yürütücüleri arasında yer alan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), platformun Ankara’da gerçekleştirilen tanıtım ve imza törenine katıldı.

Deprem riskini azaltmaya yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın bir araya gelmesi ile oluşturulan ve 14 üniversitenin yürütücülüğünde hayata geçirilen “Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu”nun tanıtım ve imza töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Platformun yürütücüleri arasında yer alan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ)’ni temsilen törene Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Volkan Karabacak katıldı.

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu ile ülkemizde deprem üretme potansiyeli bulunan fayların özelliklerinin tüm yönleriyle araştırılması hedefleniyor. Bu çerçevede ESOGÜ’de Prof. Dr. Volkan Karabacak yürütücülüğünde gerçekleştirilecek proje 6.7 milyon TL bütçe ile desteklenerek 2 yıl içerisinde Eskişehir’i etkileyebilecek nitelikte deprem senaryolarının ortaya konması amaçlandı. Proje ile Türkiye genelinde üretilecek bilimsel veri, deprem tehlikesi altındaki alanlarda yeni oluşturulacak yerleşim alanlarının belirlenmesinde ilgili kurumlara temel oluşturması ve böylece Türkiye Diri Fay Haritası ve Türkiye Deprem Tehlike Haritası’nın güncellenmesine eşsiz nitelikte katkı sağlanması hedefleniyor. Ayrıca proje çerçevesinde yetiştirilecek lisansüstü öğrenciler ile Türkiye’de deprem çalışmaları konusunda uzman açığının kapatılmasına katkı sağlanacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.