Site Rengi

DOLAR 34,0973
EURO 38,0933
ALTIN 2.874,79
BIST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 21°C
Yağmurlu
Eskişehir
21°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 27°C

Mezbaha konusunda kim YALAN Söylüyor

27.02.2024
A+
A-

Haber kendilerinin yandaş ve candaşı Özgür F.Demirtaş’a ait Son Haber Gazetesinden.. CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce’nin Ticaret Borsasına yaptığı ziyarette “Mezbaha” ile ilgili soruya   “2014 yılında Büyükşehir yasası çıktığında mezbahalarla ilgili hukuki bir süreç başladı. Mevcut mezbahalar kapatıldı, devredildi.Gündemde ve şekillendirmeye çalışıyoruz.Önümüzdeki dönem Eskişehir’deki bu mezbaha konusu ile ilgili bir düzenleme yapmak istiyorum. Cevabını veriyor

Nebi Hatipoğlu’nu mevzuatı bilmemekle suçlayan;Hukuk fakültesi mezunu,Büyükşehir Belediyesinin Hukuk Müşaviri ve genel sekreteri Ayşe Ünlüce’ye mevzuat anlatmaktan kendi adıma büyük üzüntü duyuyorum…“Doğru olmayan,gerçeğe uymayan,uydurma söz”yalanın tanımıdıydı değil mi !!!!Eğer kendi yandaşları gazetede ki haber doğru ise aleni yalan söylüyor….

Birincisi “5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu”2014 yılında değil;23 Temmuz 2004 tarihinde Resmî Gazetenin 25531 sayılı yayımı ile yasalaştı.. Ayşe Ünlüce’nin kast etmek istediğini düşündüğüm 6360 Sayılı “14 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 27 İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un Resmî Gazetede yayımlandığı tarih 6 Aralık 2012..Resmi Gazete sayısı 28489.

Fakat “Mezbaha” ile ilgili düzenleme hiç değişmedi.23/07/2004 tarihinde yürürlüğe giren 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun; Belediyenin görev,yetki ve sorumluluklarının” sayıldığı 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (t) bendine göre “Her çeşit toptancı hallerini ve mezbahaları yapmak, yaptırmak, işletmek veya işlettirmek, imar plânında gösterilen yerlerde yapılacak olan özel hal ve mezbahaları ruhsatlandırmak ve denetlemek..” Büyükşehir Belediyesinin görevidir.

Bütün Büyükşehir Belediyeleri görev ve sorumluluk alanına giren “Mezbaha” kurarken,görevini yapmayan tek Büyükşehir Belediyesi ;Yılmaz Hoca ve Ayşe Ünlüce’nin yönettiği Eskişehir Büyükşehir Belediyesi.. Daha ilerigideyim;Hakkari,Şırnak,Artvin,Kastamonu,Çankırı Belediyelerinde dahi “Mezbaha” var…Onları bırakın 36 bin nüfuslu Afyon Şuhut Belediyesinin “Mezbahası” var…

Yine yandaşları Özgür F.Demirdaş’a ait Yenigün Gazetesinde 17 Mayıs 2015 tarihinde çıkan habere göre;” ES TV’de canlı yayına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’e mezbaha yapılmasının uygun olmadığını söylüyor.”Hocamız uygun bulmuyormuş….

Yılmaz Hocanın gerek duymadığı “Mezbaha” ne işe yarıyor!!!

“Kasaplık küçükbaş ve büyükbaş hayvanların teknik ve hijyenik şartları uygun tesislerde kesilmesi, kasaplık hayvanlardan elde edilecek etlerin ve sakatatların; muayenesi, gerekli teknik ve hijyenik şartlarda üretilmesi, soğutulması, muhafazası, parçalanması, mamul madde haline getirilmesi, ambalajlanması, paketlenmesi, nakledilmesi ile güvenli et ve ürünlerinin üretilmesini”sağlıyor..

Eskişehir’de sadece bir tane Mezbaha var o da Yerel bir market grubuna ait..Büyükşehir Belediyesi kanunla kendisine yüklenen “Mezbaha”yı kurmadığı için Eskişehir’lilerin tüketeceği “et” yukarıda ki kontroller olmadan kesildiği için maalesef kontrol dışı….

Eskişehir’de kesim yapılacak hayvanın kurbanlık vasıf taşıyıp,taşımadığını veya hastalıklı olup olmadığını kontrol edecek bir “Mezbaha” teşkilatı yok..Vallahi Billahi yok..

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni yöneten Yılmaz Büyükerşen ve Ayşe Ünlüce kanunlarla yükümlü kıldığı “Mezbaha”yı yapmayarak “Halk Sağlığını”tehlikeye attıkları yetmiyormuş gibi;10 yıldır Büyükşehir’i yöneten Ayşe Ünlüce;Yılmaz Hocanın gereksiz bulduğu için “Mezbaha”yı 25 yıl sonra gündeme alacakmış..Aklımızla dalga geçiyorlar..

Eskişehirlilerin gözünün içine baka baka “HALK ET” kuracağım diye yalan söylüyorlar…”Mezbaha” olmadan Et Entegre Tesisi nasıl kuracaksınız…

Kuracaktınız da yıllardır neden kurmadınız….

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.