Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Afganlar Ülkelerinin Kültürünü Tanıttı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Afganlar Birliği ve Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği (YUDER) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Afgan Kültür Tanıtım Günü’ gerçekleştirildi. 
Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programa Eskişehir Göç İdare Müdürü Gökhan Akyıldız, YUDER Başkanı Nihat Demir, Eskişehir Afganlar Birliği Başkanı Parwiz Naseri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Eskişehir’de eğitim gören Afganistanlı öğrenciler, uluslararası kurma statü bünyesi çerçevesinde Eskişehir’de bulunan Afgan aileleri ve diğer ülkelerden gelen yabancı öğrenciler katıldı. 
Yaklaşık 800 kişinin katılımıyla gerçekleşen programda Afgan yöresel elbise şovları yapıldı. Yerel dansların da sergilendiği etkinlikte gelen misafirler büyük coşku yaşarken, söylenen şarkı, şiir ve hikayelerle öğrenciler de Afgan kültürünü tanıttı. Düzenlediği programda Eskişehir Afganlar Birliği Başkanı Parwiz Naseri yaptığı konuşmada uluslararası kurma statü bünyesinde Afganistan’dan gelen mültecilere yer verdiği için Türkiye’ye teşekkür etti. Naseri, "Bugün biz Afganlar olarak Eskişehir'de bu programı düzenliyoruz. Amacımız tüm kardeşlerimizi bir araya getirip birlik ve beraberliğini ilan etmekti. Kültürümüzün bir parçası olsa da dünyaya anlatmaktır. Afganistan'ın nasıl ki tarihi, medeniyeti ve kalbi zengin ise kültürü de zengindir. Tabi bunu biz bir ya da iki program ile anlatamayız. Ancak küçük bir parçasını gözden geçirebiliriz" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.