Site Rengi

DOLAR 32,2741
EURO 34,7590
ALTIN 2.406,22
BIST 10.303,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Açık
Eskişehir
25°C
Açık
Çar 23°C
Per 18°C
Cum 12°C
Cts 15°C

Afyonkarahisar’da Kutadgu Bilig Oku-Yorum Paneli

Afyonkarahisar’da Kutadgu Bilig Oku-Yorum Paneli
21.02.2024
A+
A-

Afyonkarahisar Bolvadin Raziye Sultan Yusuf Kayabaşı Sosyal Bilimler Lisesi koordinatörlüğünde, Afyonkarahisar merkez ve ilçelerindeki liselerin sunumlarıyla hazırlanan “Kutadgu Bilig Okumaları” konulu Kutadgu Bilig Oku-Yorum Paneli düzenlendi.

Panele, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez, İlçe Müdürü Derviş Özçal, Şube Müdürü Abdullah Kaya, okul/kurum idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sünnetci yaptığı açıklamada, “Bu güzel etkinliğe konu olan, Türk dili ve edebiyatımızın ve genel olarak kültür tarihimizin şaheserlerinden ve başucu kitaplarından biri olarak görülen Kutadgu Bilig, tartışmasız en değerli kaynaklarımızdan biridir. İslami Dönem Türk Edebiyatının ilk eseri ve edebiyatımızın ilk siyasetnamesi olması yönüyle büyük önem taşımaktadır. Türk toplumunun siyasi, kültürel, ekonomik, sosyal, felsefi hayatını asırlar öncesinden bugüne ulaştıran eşsiz bir hazinedir. Yusuf Has Hacib, eserinde yarı hikâye yarı temsil biçimindeki anlatımıyla, eserini mükemmel bir üslup ve mimari çerçeve içine yerleştirmiş ve bize bu mükemmel eseri sunmuştur. Bu kıymetli eserimizin öğrencilerimizle buluşmasına vesile olan proje için Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüze ve panelin ve tiyatro gösteriminin hazırlanmasında emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.