Site Rengi

DOLAR 32,3801
EURO 34,6861
ALTIN 2.398,65
BIST 10.080,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 15°C

Ahmet Namık Akdoğan: ‘Muhsin Yazıcıoğlu olayı çözülmüş olsaydı, 15 Temmuz yaşanmazdı’

15.08.2019
A+
A-

Haber Ötesi ve Mavi Radyo ortak canlı yayın konuğu Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Ahmet Namık AKDOĞAN oldu.

Ahmet Namık Akdoğan konuşmasına kendisini tanıtarak başladı: “1965 Mardin doğumluyum. Babamın memuriyetinden dolayı İskenderunlu, annemin Eskişehir sevdasından dolayı 40 senedir de Eskişehirliyim. Evliyim, iki çocuğum var. Ticaretle uğraşıyorum. Uzun yıllar Muhsin Başkanla birlikte siyaset yaptım. 25 yıla yakındır Eskişehir Ticaret Odasında Yönetim Kurulu Üyeliği Başkan Vekilliği yaptım. Şuanda da Eskişehir’de Büyük Birlik Partisi’nde 3 yıldır Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaktayım.  Aynı zamanda Eskişehirli olan Genel Başkanımız Mustafa Destici’nin Eskişehir bölge danışmanıyım.

Büyük Birlik Partisinin kuruluş hikayesi..

BBP 29 Ocak 1993’te merhum şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve o dönem mecliste bulunan yedi arkadaşı ile birlikte kuruldu. İstişareye dayalı ortaya çıkmış bir siyasi parti.  1980 yıllarından önce Muhsin Yazıcıoğlu Ülkü ocakları genel başkanlığı yapmıştı. Suçsuz olmasına rağmen 7.buçuk yıl, bunun 5 buçuk yılı hücrede olmak üzere cezaevinde yatmış fakat hiçbir ceza almadan beraat etmiştir. Cezaevi hayatından sonra, Alparslan Türkeş’in başında olduğu Milliyetçi çalışma partisinde genel başkan müşavirliği, genel sekreterlik yapmıştır. 1991 yılında oluşan ittifak sonucunda 1991 yılında milletvekili olarak meclise girmiştir. O dönemin şartlarından dolayı “Milliyetçi çalışma partisindeki ayrışmadan dolayı” biz de o dönemde BBP bayrağını ilk Eskişehir’de dalgalandıran kişiler olduk. Bu hareketin içerisinde bulunduk, bundan da şeref duyduk. Vefatına kadar yol arkadaşlığı yaptık.  2009 seçimlerinde Muhsin başkanımla son Günyüzü mitingimizi gerçekleştirmiştik. 3 gün sonrasında da hala konuşulan, sonucu belli olmayan, süreci sürekli akamete uğratılan bir helikopter suikasti diyoruz biz, kaza desek kaza ile ilgili hiçbir delil koyulmuyor önümüze ama suikastle ilgili birçok bulgu var. Bu emarelerin de bir an evvel çözülmesi noktasında hükümetin adım atmasını bekliyoruz. BBP 25 yıllık bir siyasi hareket ve bu siyasi hareketin her kademesinde görev aldım.

Muhsin Başkan güzel adamdı, adam gibi adamdı.

Onun yokluğunu her daim yüreğimizde hissediyoruz. BBP’liler olarak onun ismini anmadığımız gün yok. Onun adamlığından dolayı her günümüz içerisinde muhakkak Muhsin Yazıcıoğlu vardır. Biz her 25 Martta Eskişehir Reşadiye camiimizde her yıl Muhsin Başkanı dualarla anıyoruz. Şuanda ki mevcut genel başkanımız Mustafa Destici ile birlikte Muhsin başkanı Ankara’da da andık. Muhsin başkan Türk siyasi hayatına çok şeyler katmıştır.  Özellikle 28 Şubat sürecinde, tüm baskılara rağmen dik duruşu ile hepimize örnek olmuştur. 7 milletvekili ile parti kurulmasına vesile oldu. O zamanlar tarihe geçen bir sözü vardı: “Müslümanların iktidarını engelletti dedirtmem” dedi. O dönem %1 buçuk civarında oy oranında kaldık. Rahmetli Muhsin başkan : “Biz mahallenin güzel kızıyız, herkes bizi sever ama kimse bizimle evlenmez” derdi. Güzel insandı, kimseye kızmaz ve küsmezdi. Dev sol genel başkanı ile aynı hücrede kalmış ve ona şöyle demiş. “2 buçuk metre kareyi paylaşıyoruz ama koca Türkiye’yi paylaştırmadılar bize” demişti. Rahmetli: “ben milletimin uğruna adamışım kendimi. Bir doğrunun imanı, bin eğriyi düzeltir. Zulüm Azrail olsa, hep hakkı tutacağım. Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir.” Rahmetli Abdurrahim Karakoç’un şiirini kendisine siyasi manifesto olarak edinmiş bir değerdi.

Muhsin başkanın  şehit edilişini ilk haber aldığımda..

Televizyon izliyorduk bir baktım alt yazı geçti. Tabi çok kötü oldum şok yaşadım. Eşimle birlikte hemen arabaya bindik ve genel merkez binasına gittik. Arabayı garaja çektim. Eşim sağ olsun sabaha kadar arabada oturdu. Bizim eşlerimizde çok çekti bizden. Allah eşlerimizden razı olsun. Siyaset yapan kişilerin eşleri daha değerli. Çocuklarımız bizi görmeden büyüdü. Muhsin başkanımla tanıştığım günden, şehadete erdiği güne kadar birlikteydik. Şuanda da onun davası ve kurduğu siyasi partisinde devam ediyoruz. O Allah adamıydı, dava adamıydı. Her zaman söylerdi: “i’lah-i Kelimetullah’ı yer yüzüne yayma davamız.” Siyaset bizim hizmet etmemiz için bir araçtır. İlk adımı Adaletti onun. Önce insan derdi. Bizlerde onun ayak izlerinden devam ediyoruz.

Herkes oradaydı, ama kimse yoktu maalesef..

İha Muhabiri İsmail’in kaza yerinden uzak bir yerde, çenesinin kırılarak öldürüldüğü bilinenler arasında. İsmail 7 saat boyunca devleti çağırdı. Herkes oradaydı ama kimse yoktu maalesef. Yanlış yerde arattılar. Muhsin başkanın şehit edildiği o helikopterden parça sökmeye çalışan o iki şahısın 15 Temmuzda da sayın Cumhurbaşkanına da suikast girişiminde bulunduğu ortaya çıkınca Şimdi aşağı  yukarı 4/5 e yakın bir soruşturma süreci devam ediyor.  Hem sayın başbakan hem adalet bakanlarına ifade ettik. Ben inanıyorum ki Muhsin Yazıcıoğlu olayı çözülmüş olsaydı, 15 Temmuz yaşanmazdı. Birileri o dosyaların üzerini kapatmaya çalışıyor. Muhsin başkan ne yazık ki ölümünden sonra kıymeti bilinen ve anlanan biri. 

BBP’si ve yerel yönetimler..

Bize soruyorlar; “ iktidar olsanız kadrolarınız var mı?” Biz de diyoruz ki: “hiçbir siyasi partinin Türkiye’yi yönetecek kadroları yoktur. Ama Türkiye’yi yönetecek kadrolar vardır”. Yani burada tarafgirlik yapmadan yönetecek kadrolar bulursunuz. İlla benden olacaksınız, benden olmazsanız size yaşam hakkı tanımıyorum gibi şeylere her zaman karşı çıktık.  Yılmaz hoca tabi ki Eskişehir’e çok şey kattı. Biliyorsunuz Yılmaz hoca/50 ile belediyeyi almış biridir. Yanlışları yok mu dur, elbette vardır. Ama kimse bilerek halkına zarar vermez. Artık gençlerin önünü açmak gerekir.  Anakara büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek için de geçerliydi, bereket o metal yorgunluktan gitti. Eskişehir’i farklı parti yönetiyor diye bu şehire hizmet getirmemenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Muhsin başkan “her partinin sendikası olur mu? Olmaz” dedi. Biz zulümden yana olan değil, adaletten yana olan bir siyasi partiyiz. Bu Tramvay hatlarının bir an evvle uzatılması ve uzaklarda ki halkaların da Tramvaydan yararlanmasını sağlamalıyız.

Termik Santral…

Biz büyük birlik partisi olarak yerli üretimden yanayız. Hepten istemezükcü bir anlayış değiliz. Halka konferanslarla ve toplantılarla anlatmak lazım. Termik Santral yapılır mı? Tabi ki yapılır. Bir taraf ben istemem diyor, diğer taraf ben yaptıracağım diyor. Gelin bu şehirde, bu işin yetkilisi kimse gelsin anlatsın. Enerjiye de ihtiyaç var. Birçok ülkede Termik Santral kuruluyor. Zararlarını asgariye indirip  nasıl faydalanabileceksek öyle yapalım. Abd neden geliyor insanları katlediyor. Eskişehir’e istihdam kapısı da olacak. Enerji ihtiyacını da karşılayacak. Eskişehir’in ekonomisine katkısı olacak. Yani şimdi arabanın egzozundan karbonmonoksit gazı çıkıyor diye arabaya binmeyelim mi arkadaş.

" Cumhur İttifakına bizden tam destek "

BBP’si, Ak Parti ve Mhp’nin oluşturmuş olduğu milli ittifak yasasına tam destek veren bir parti. Hem Türkiye, hem dünya, hem de partimizin yararına olacak şekilde karar veriyoruz. Birçok mağduriyetler var bunların biran evvel düzeltilmesi gerektiğine inan bir siyasi partiyiz. Geç gelen adalet, adalet değildir. Dün karşı çıktığımız bir çözüm süreci vardı. Bu noktada bunun çözüm süreci değil, çözülme süreci olduğunu söyledik ve nihayetinde haklı çıktık. Ama şuanda dış politika ile birlikte değerlendirmek gerekirse, hükümetin Fırat kalkanın harekatının ardından, Afrin Zeytindalı harekatı, Mümbiç’e doğru yürüyen harekatını tam destekliyoruz. Bu bir savaş değil, bu terörist temizliğidir. Biz kalıcı olarak gitmiyoruz o bölgelere, ama o sınırlardan da bize terörist girmesine müsaade etmeyiz. Sınır güvenliğimizi oldukça ileri çekmişler ve düşen topların önüne geçmişler. Allah TSK’nın yardımcısı olsun. Biz 600 yıl Osmanlı olarak, yedi kıtaya hükmetmiş bir devletin torunlarıyız. Biz kendi kendimize de yeteriz. Hem Türkiye’ye, hem dünya ya yeteriz. Çok hain yetiştiren bir millet haline gelmişiz. Artık hain yetiştirmemeliyiz. Bu ülke hepimizin. Bu ülke batarsa hepimiz batarız. Türkiye’de önümüzde ki günlerde güzel şeyler olacağına inanıyorum. Eskişehir’i ve Eskişehirlileri seviyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.