Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C

AK Parti İl Başkanı Murat Özcan Haberötesi’nin Konuğu Oldu

15.08.2019
A+
A-

Haber Ötesi ve Mavi Radyo ortak canlı yayının bu haftaki konuğu AK Parti İl Başkanı Murat Özcan'dı. Ülke gündemi ve seçim sonuçlarını değerlendiren Özcan, Haber Ötesi Haber Müdürümüz Saadet Yörükçü'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkanım 24 Haziran seçimlerini bitirdik. Ülke adına hayırlı uğurlu olsun. Şimdi bir değerlendirme yapmak istiyoruz. Türkiye, millet ve parti adına çok önemli bir seçimdi. Öncelikle 24 Haziran seçimleri değerlendirmesi dersek ne demek istersiniz?

"24 Haziran seçimlerinin kararı alındıktan sonra çok hızlı bir seçim sürecine girildi. 21 Mayıs-24 Mayıs süreci içerisinde zaten yapılacak olanlar belliydi. Bizim içinde ani bir karar oldu, genel merkezin almış olduğu bu karar. Ani bir yankı yaptı ama, evveliyatından beri teşkilatta biz böyle bir karar alınabileceğini tahmin ediyorduk. Hatta şöyle bir espri oldu: seçimden 3-4 ay önce SKM çalışmaları başladı.

Dediler ki bir şey mi biliyordunuz? Halbuki Dündar Başkan zamanından kalan bir alışkanlıktı bu… Bir seçim biter, ertesi gün başka bir seçim çalışmaları başlar. Dolayısı ile bu skm'nin kurulması belki temmuzda olacaktı, belki Haziran'da olacaktı ama sonuçta bir seçim gözüküyordu işin açıkçası. Dolayısı ile hazırlıklarımızı daha önceden başlatmıştık. Sonra çok tecrübeli bir teşkilatımız var. Ana omurgasıyla 6.kez seçime girdik. Seçim yapmak bu teşkilat için öyle çok da zor bir iş değildi. Tecrübesini de gerek Eskişehir gerekse Türkiye nasıl seçimlere yansıttığını gördüler. 24 Mayıs ve 24 Haziran süreci topu topu bir ay. Bir bölümünü de Ramazan Ayı içinde geçirdik. Programlarımızın da ona uygun olması gerekiyordu. Biz Ak Parti’yiz Ramazan'da nasıl bir program uygulanması gerekiyorsa ona uyulması gerekiyordu. Ama tabii boş da geçiremezdik. 3 aylık zamanda yapılan o SKM çalışmalarını 1 aya sığdırmak zorunda kaldık. İşin içerisinde bir de bayram vardı. Bayram sürecinden sonra seçim sürecine de 1 hafta kalmıştı. Sadece bayramın birinci günü şahsımıza yönelik bayramlaşmamızı yapabilmiştik. Onun dışında hiç tatil yapmadan çok az uykuyla beraber seçim süreci geçirdik. Yorgunluğumuzun geçmesinin en büyük sebeplerinden birisi seçim sonuçları. Aksi durum yaşasaydık, o yorgunluk kolay kolay geçmezdi. Bütün Eskişehir'e bu sevinci bize yaşattıkları için gerçekten çok teşekkür ediyoruz."

25 Nisan dersek, o dönemin başkanı Dündar Ünlü'nün aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra siz atamayla il başkanı oldunuz. Çok kısa ve zorlu bir süreydi. Biraz bu süreyi değerlendirebilir miyiz? Dündar Başkan'dan sonra adaptasyon zorluğunu nasıl yaşadınız?

"İnsanın kendisinden bahsetmesi çok kolay ve etik olmuyor. Liderliğinden ve arkadaşlığından çok verim aldığım zevk aldığım çok şeyler öğrendiğim ve hayat boyu da arkadaşım olmasından mutluluk duyacağım bir il başkanının aday olması için yola çıktığı süreçte il başkanlığından ayrılması gerekiyordu. Bu ayrılık bizim için kolay olmadı. Çünkü 4 yıldır il başkanlığımızı yapan Sayın Dündar Ünlü, ani karar almak durumunda kaldı. İçimizden birinin bu kutsal vazifeyi devam ettirmesi gerekiyordu.

Şuna emin olabilirsiniz ki çok güzel bir arkadaşlık gurubuyla ana omurgayı götürdük. Başka bir arkadaşım almış olsaydı bu vazifeyi, götürebileceğine de kanaatim sonsuz. Mahalle başkanından, ilçe başkanından, belediye başkanına kadar herkesin üzerimizde bir teveccühü olduğu anlaşıldı ki bu bana çok gurur verdi. Gecenin geç bir saatinde aldığımız telefonla sabah çiçeği elimizde bulduk. 4 yıldır yönetimde beraber çalışıyoruz bu arkadaşlarla. Birçok kademelerde görev almış bir parti mensubuyum. En son da teşkilat başkanlığını götüren birisiyim. Antrenmanlıydık. Yönetime girmeden evvelde yerel yönetimlerde inisiyatif almış birisiyim. Seçim konusunda biraz antrenman yaptım. 

AK Parti'nin seçimlere girdiğinin yarısını, bizim dönemimizde girdik. Görmediğimiz bir darbe vardı onu da gördük. Arkadaşlarımızla birlikte belki 25-30 yılda bir siyasi tecrübe görmesi gereken şeyleri biz 4 yıla sığdırdık. Ben bu tecrübeli ekiple böyle bir teveccühünde bize gelmesiyle bize düşen görev, o teveccühe layık olmak. Bu şerefi namusuyla taşımak, bu emaneti layığı ile götürmekti. Zor bir süreçte bu vazifeyi alıyor olmayı bildiğim halde, böyle bir tecrübeli kadroyla bu zorlukları aşabileceğimin de özgüveni vardı bizde. Nitekim de öyle oldu. Bu yardımları ve desteği bizden esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum."

Seçimin erkene alınması, 24 Haziran tarihinin belirlenmesi çok kıza sürede oldu. Dediğiniz gibi teşkilat buna hazırdı. Bu seçim döneminde kısa sürede, kampanyalardan ve projelerinizden neler yaptınız? Bundan biraz bahseder misiniz?

"24 Mayıs toplantılarımızdan sonra genel merkez çalışmalarımıza hız verilmesini istedi. Bizler de o 1 aylık süreci nasıl verimli geçirebileceğimizin toplantılarını yaptık. Teşkilatta tecrübe vardı. Biz bunları sadece formalizme ettik. Sahaya uygulanabilir hale getirdik. Hem teşkilatımızın değerli üyelerini hem de adaylarımızın kendi ilgi alanlarına göre bir program dahilinde uygulamaya çalıştık. 

Belki 3-5 gün bu projeleri hazırlamakta ayırdığımız vakit içerisinde herkes 3 5 günlük çalışmanın biraz daha son 2 çalışmalara göre hafif kaldığını görebilir ama o bir hazırlık süreciydi. Ondan sonraki çalışmalarımızı, iftar programlarımızı, miting çalışmalarımızı, stk ziyaretlerimizi hepsini baz aldığınız zaman, ben iddia ediyorum bundan daha iyi bir çalışmayı diğer partiler, hatta elinde daha iyi belediye imkanları olan partiler başaramadıklarını görüyoruz."

24 Haziran'da hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimleri oldu. İl başkanı olarak büyük resme baktığınız zaman bunu ve özellikle Eskişehir'i nasıl değerlendiriyorsunuz?

"Eskişehir bizim adımıza çok önemli, genel merkez açısından çok önemli Türkiye açısından da çok önemli. Birçok şehirden gerek vekillerimize gerekse bize tebrik telefonları alıyoruz. Eskişehir'le oluşturulmuş bir imaj vardı yıllardan beri. Bunun özel bir sebebi var. Koskoca turuncu haritanın ortasında küçücük kırmızı bir nokta vardı. Onun oradan kalkması herkes açısından bir sevinç kaynağı oldu. Bu bize çok değişik duygular yaşattı. Birçok seçimde zaten önde olduğumuz bir durumdaydık. 

İşin içerisinde cumhurbaşkanlığı seçimi de olunca bununla ilgili çeşitli yorumlar, temziratlar, konular demorolize olmamız için yapılsa da, psikolojik olarak üstünlük sağladığımız aşikar. Bu psikolojik üstünlüğün yerel seçimlere kadar değerlendirilmesi analiz edilmesi sabitlenmesi gerektiği noktasında çalışmalarımız tekrardan başlayacak. Bu kim ne derse desin küçümsenecek bir şey değil. Eskişehirlilere de tekrar teşekkür ediyorum."

Genellikle son seçimlerde ülke genelinde hep birinci parti olarak çıkıyorsunuz ama Eskişehir'de özellikle yerel seçimlerde biraz sıkıntı yaşıyorsunuz. Bundan sonra yerel seçimler dersek ne dersiniz?

"Her seçimin kendine has bir kombinasyonları var. Her seçimin kendine has bazı önemleri var. her seçimin kendine has stratejileri var. Bu bir Eskişehir için bir zaferdir. Ama bunun da etkisinden kurtulmamız lazım. Çünkü bu başka bir rehavet getiriyor. Başka bir rahatlık getiriyor ki bugün o rehavet o rahatlık birilerine nasıl bir fatura çıktığına aşikar. Aynı tablo ile yerel yönetimlerdeki seçimlerde karşılaşmamız için bizim çok özel gayretlere ve özel çalışmalara ihtiyacımız var. Biz birçok seçim atlattık. 

Seçim olarak bütün motivasyonumuzu yerel yönetimlere ayırdık. Biz her seçimi yerel yönetimlere yapılmış hazırlık olarak gördük. Bizim arkadaşlarımız her seçim sonrası sıradaki seçime kendini hazırlamıştır. Eskişehir genelinde 3 bine yakın bir teşkilat mensubumuz var. Kime sorarsanız sorun asıl büyük hedefinin yerel seçimler olduğunu herkes bilir. Çünkü motivasyon ona göre sağlanmıştır. Yerel yönetimler seçimleri geldiği gün, ilan edildiği gün, çok iyi projeler, çok iyi dosyalar, çok iyi çalışmalar, tabi en önemlisi çok iyi adaylarla yerel yönetimler seçimlerinde de Eskişehir'den güzel sonuçların çıkacağına herkesin bilmesini istiyoruz. "

24 Haziran genel seçimlerinde cumhur ittifakı yaptınız. Önümüzdeki dönemde de yerel seçimler var. Yerel seçimlerde böyle bir ittifak yapılması planlanıyor mu? Yoksa bu ittifak yerel seçimlerde de böyle devam edecek mi?

"Bugün çok güzel bir seçim zaferinin sonuçlarını konuşuyoruz. Ama tabi Dündar başkan gibi 4.sırada olan vekilimizi çok ufak bir farkla milletvekili yapamamanın da üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu üzüntümüzü telafi eden bir şey var. Biz o 4. vekilliği karşıdaki millet ittifakına vermiş değiliz. Cumhur ittifakında yine MHP almış oldu. Bizi sevindiren noktada o oldu. Metin Nurullah Sazak beyle birçok kez bir araya geldik. Dündar başkan zamanında da il başkan yardımcısı olarak MHP ile 15 Temmuz'da başlayan bu sıcak ilişkinin bir nevi mimarlarından birisiyim. Bu köprülerin kurulmasında ufak da olsa bir tuzumuz bir şekerimiz var. Dolayısı ile oradaki arkadaşlarla da sıcak ilişkimiz var. Biz iki farklı partiyiz. Ama iki farklı partinin çok ortak noktaları da var. Seçmen olarak da çok ortak noktaları var. Bu kadar ortak noktası olan iki farklı parti olmasına rağmen ortak projeleri, ortak vizyonları olmalıdır diye de düşündük. Önümüzdeki yerel seçimlerde de Cumhur İttifakı'nın bir şekilde hayatta kalacağına devam edeceğine güzel işler yapacağımıza da inanıyorum. İnşallah aksisi olmaz."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.