Site Rengi

DOLAR 32,3697
EURO 34,9815
ALTIN 2.326,16
BIST 9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

AK Parti’den Tepebaşı Belediyesi’ne Pazar Yeri Eleştirisi

AK Parti’den Tepebaşı Belediyesi’ne Pazar Yeri Eleştirisi
09.03.2022
A+
A-

Batıkent’te yeni kurulacak olan açık pazar yeri ile ilgili meclis oylamasına geçilmeden önce söz alan AK Parti Meclis Üyesi Av. Fatih Özata açık pazar yerlerinin olumsuz yönlerine değinerek sözlerine şöyle devam etti;

”Gündeme gelen madde hakkında vatandaşımız lehine OLUMLU OY kullanacağımızı beyan ederiz ancak bu durumu OLUMLU karşıladığımız anlamına gelmemektedir.

Söz konusu madde görüşmelerinde, komisyon çalışmalarında;

Toplantılar yapılmış, ilgili kurum görüşler alınmış, fiziki keşif yapılmıştır.

Her ne kadar olumlu oy kullanmış olsakta buralardan elde ettiğimiz şu hususları gündeme getirmemiz gerekli.

İMAR Mazisi en fazla 10 senelik bir mahallede neden kapalı pazar yeri için gerekli alan ayrılmadı?

Yoksa ayrılan alan başka amaçlar kapsamında mı kullanıldı?

Biz buraya kapalı pazar yeri yapabilirdik. Bakın nüfusu bu mahalle kadar olmayan dış ilçelerimiz kendi bütçesiyle önce ki yıllarda yaptığı işi bizim 2022 yılında yapamıyoruz. Hem alansal hem de organize olamadan açık pazar yeri yapmamız vatandaşlarımız açısından hayatını zorlaştıran bir durum, belediye olarak üzücü bir haldir.

Daha yeni gelişen bir bölgenin planlamasını yapan bir belediye, kapalı Pazaryeri için neden daha ayakları yere basan bir planlama yapamamaktadır.

Diğer bir hususta ;

Fiziki keşif aşamasında tarafımızca yapılan inlemelerde, pazarcı esnaf ve vatandaşlarımız açısından olumsuzluklar mevcuttur.

Uygun bir tuvalet alanı olmaması

Yarım kalan inşaat alanı – güvenlik önlemlerinin alınmaması

fiziki olarak olumsuzluklardır.

Bunların dışında hava durumuna bağlı vatandaşımızın ve pazarcı esnafın yaşacağı zorluklarda düşünüldüğünde, bu husus yalnızca belediyemizin plansız bir imar çalışması yaptığının göstergesidir” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.