Site Rengi

DOLAR 32,3689
EURO 34,7941
ALTIN 2.393,12
BIST 10.270,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 21°C
Sal 24°C

“Algı Yönetimi” Söyleşisi

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Fikir Atölyesi ve Münazara Kulübü, dönemin ilk etkinliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Kemal Kaptaner’i, “Algı Yönetimi” başlıklı konferansında konuk etti. 
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinde gerçekleşen etkinlik çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Kulüp Başkanı Necmettin Yüşen ve kulüp danışmanı İsmail Kaplan’ın konuşmalarının ardından sahneye çıkan Kemal Kaptaner, öncelikle algı ve algılama kavramlarından bahsetti. Dünya siyasetine yön veren güçlerin, halkların gözündeki itibarını korumak için ne tür algı faaliyetlerinde bulunan Kaptaner, “Örneğin Japonya’ya dair bildiğimiz kavramların bir listesini çıkaralım, aklımıza gelen kavramlar hep Japonların ilkeli, ahlaklı, dürüst ve çalışkan olduğunu gösteren kavramlardır. Japonya teknolojisinden önce insanlara bu kavramları ihraç etti” dedi. 
Algı yönetimine dair yapılan faaliyetlerden etkilenmemek adına bazı yöntemlere başvurulması gerektiğini belirten Kaptaner, Kritik Analitik Düşünme, Medya Okuryazarlığı gibi kavramların, günlük hayatın merkezine yerleştirilmesi gerektiğini belirtti. 
George Orwell’ın popüler kitabı 1984 üzerinden de örnek veren Kaptaner, özellikle sosyal medya ve yapay zeka teknolojisindeki gelişmeler ile birlikte, gözetimin giderek arttığı bir toplumsal yapıya dönüştüğümüzü vurguladı. 
Konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Kaptaner’e, program sonrasında Fikir Atölyesi ve Münazara Kulübü Danışmanı İsmail Kaplan tarafından, Kulüp adına Eskişehir’de dikimi gerçekleştirilen bir adet ağaç fidanını temsilen teşekkür belgesi takdim edildi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.