Site Rengi

DOLAR 32,3920
EURO 34,7823
ALTIN 2.433,17
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 15°C

Anadolu Üniversiteli sporcular Dünya Üniversite Oyunları’ndan madalyalarla döndü

Anadolu Üniversiteli sporcular Dünya Üniversite Oyunları’ndan madalyalarla döndü
07.08.2023
A+
A-

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) tarafından iki yılda bir düzenlenen ve Çin’de gerçekleştirilen Dünya Üniversite Oyunları’na (UNIVERSIADE) katılan Anadolu Üniversiteli sporcular bir altın ve bir bronz madalya kazandı.

Çin’in Chengdu şehrinde düzenlenen oyunlarda Anadolu Üniversitesi tekvando sporcusu Esra Akbulak +73 kg turnuvayı üçüncü olarak bitirerek bronz madalya kazanırken, Anadolu Üniversitesi atletizm sporcusu Eda Tuğsuz ise cirit atma finalinde 59.05’lik derecesi ile turnuvayı zirvede noktaladı ve altın madalyanın sahibi oldu.

“Üniversitemizi gururlandırdılar”

UNIVERSIADE oyunlarında Anadolu Üniversiteli sporcuların elde ettiği başarıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal, “Sporcularımızı tebrik ediyorum. Ülkemizi ve Üniversitemizi gururlandırdınız. Milli takımda ülkemizi temsil eden sporcularımız özverili bir hayat yaşıyor, başarıları ile motive oluyor. Onların başarıları da bizleri mutlu ettiği gibi gururlandırıyor. Anadolu Üniversitesi olarak köklü eğitim tecrübesiyle birlikte öğrencilerimize iyi bir akademik eğitim vermeye çalışıyoruz. Bunun yanında da öğrencilerimizi dersleri dışında da farklı etkinliklere yönlendirmek istiyoruz. Spor alanında da önceki başarılarımızın üstüne koyarak ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

“Hedefim olimpiyatlar”

Anadolu Üniversitesi Spor Yönetimi öğrencisi ve atletizm sporcusu Eda Tuğsuz, Paris Olimpiyatlarına sıkı bir şekilde hazırlandığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Her sporcu gibi hedefim tabi ki olimpiyatlarda altın madalya kazanmak. Bunun için özverili bir şekilde yıllardır emek harcıyorum. Normal sezonda elde ettiğim başarıları, bu emeklerimin karşılığını en sonunda da olimpiyatlarda bayrağımı dalgalandırarak alacağım. UNIVERSIADE oyunlarında elde ettiğim başarıyı Ülkemize ve Anadolu Üniversitesine ithaf ediyorum. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum.”

“Madalyanın rengi altın olana kadar durmak yok”

UNIVERSIADE gibi büyük bir organizasyonda yer aldığı için mutlu olduğunu belirten Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler öğrencisi ve tekvando sporcusu Esra Akbulak ise madalya ile döndüğü için gurur duyduğunu aktararak, “Madalyanın rengi altın olabilirdi, buna çok yakındım ama yaşadığım sakatlık nedeniyle yarışmada bronz madalya elde ettim. Beni destekleyen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’a çok teşekkür ediyorum. Bir sonraki yarışmada ne olursa olsun madalyanın rengi altın olacak. Hedeflerime tek tek ulaşmaya çalışacağım” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.