Site Rengi

DOLAR 32,3871
EURO 34,7907
ALTIN 2.396,31
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 22°C

Anadolu Üniversiteli Taekwondocular Madalya ile Dönüyor

15.08.2019
A+
A-

Hırvatistan’da düzenlenen Avrupa Üniversiteler Şampiyonası 2019’da Anadolu Üniversitesini temsil eden taekwondo sporcuları Fatma Törehan ve Bengü Alkan, kendi kategorilerinde madalya kazanarak Anadolu Üniversitesi ve Türkiye’ye büyük gurur yaşattı.

Üniversiteler arası birçok şampiyonada ve Taekwondo Milli Takımı’nda dereceleri olan Açıköğretim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencisi Fatma Törehan, ‘Tanınmış Poomsae’ ferdi kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya kazandı. İşletme Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencisi Bengü Alkan ise ‘Serbest Stil Poomsae’ ferdi kategorisinde üçüncü olarak bronz madalya almaya hak kazandı. 

Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı yaptığı açıklamada, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti. Rektör Çomaklı açıklamasında, “Bireysel olarak mücadele verilen spor branşlarını çok önemsiyoruz. Türkiye’yi farklı bireysel branşlarda temsil eden aynı zamanda öğrencimiz olan sporcularımız var. Ülkemizi ve üniversitemizi başarı ile temsil ediyorlar. Avrupa Üniversiteler Şampiyonası’nda madalya kazanan Fatma Törehan ve Bengü Alkan’ın kazandıkları bu başarı bizi mutlu etti. Kendilerini tebrik ediyorum“ dedi. 
Milli sporcularımız Fatma Törehan ve Bengü Alkan şampiyona öncesi Rektör Prof. Dr. Çomaklı’yı makamında ziyaret etmişti. Rektörlük ofisinde gerçekleşen ziyarette, Anadolu Üniversiteli sporcular şampiyonadan madalya ile dönme sözü vermişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.