Site Rengi

DOLAR 34,4808
EURO 36,2213
ALTIN 2.960,51
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 17°C
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 3°C

Anadolu Üniversitesi’nden TÜBİTAK 2530 NARD başarısı

Anadolu Üniversitesi’nden TÜBİTAK 2530 NARD başarısı
06.03.2024
A+
A-

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seval Selimoğlu yürütücülüğünde, ‘Çevre Krizi Bağlamında Tarım İşletmesi Ekosistemi Varlıklarındaki Muhasebe ve Raporlama Modeli’ başlıklı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2530 NARD Türkiye-Moldova İkili İş Birliği Programı çerçevesinde onay aldı.

Çalışmaları hakkında bilgiler veren Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Seval Selimoğlu projeyle ilgili, “Toplam 2 yıl sürecek olan projemizi Moldova’dan 3, Türkiye’den 4 akademisyen arkadaşımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Hem Türkiye’yi hem de Moldova’yı kapsayacak olan projemizde özellikle tarım işletmeleri sektörüne odaklanarak ilerleyeceğiz. Çalışmada yer alan son yıllardaki sürdürülebilirlik ve çevre konuları çok önemli. Ülkemiz Paris Antlaşması’na imza atmış ülkelerden biri. Türkiye’de karbon ayak izinin ölçülmesinde ve çevre ile ilgili sorunlarda tarım sektörü en önde gelen sektörlerden biri. Biz de bu nedenle tarım sektörünü baz aldık. 1 Nisan 2024 itibariyle eşzamanlı olarak çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

Prof. Dr. Seval Selimoğlu’nun yürütücülüğünde Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Açma, Açıköğretim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Sayılır ve Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Murat Ayar, projenin Türkiye kolunda yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.