Site Rengi

DOLAR 32,5489
EURO 35,0963
ALTIN 2.465,30
BIST 10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 29°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
29°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 27°C
Cts 31°C
Paz 32°C

Anadolu Üniversitesinden Türk Dünyası’na nitelikli yükseköğretim hizmetleri

Anadolu Üniversitesinden Türk Dünyası’na nitelikli yükseköğretim hizmetleri
20.06.2024
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’ın girişimleri ile Anadolu Üniversitesi, 2020-2024 eğitim-öğretim yılları arasında uluslararası alandaki yükseköğretim hizmetlerini artan ölçüde genişletti.

Bu dönemde üniversitenin yükseköğretim hizmeti verdiği ülke sayısı 28’den 46’ya çıkarıldı. Açıköğretim Sisteminin Ortadoğu’da daha çok ülkeye ve Orta Asya gibi yeni coğrafyalara hizmet sunması için İran’nın Tahran ve Tebriz, Uganda’nın Kampala, Azerbaycan’nınKarabağ, Özbekistan’nın Taşkent ve Semerkant, Senegal’in Dakar, Lübnan’nın Beyrut, Irak’ın Bağdat, Ürdün’ün Amman, Kazakistan’nın Almatı, Astana ve Türkistan, Kırgızistan’nın Bişkek, Bulgaristan’nın Sofya, Macaristan’nın Budapeşte ve Avustralya’nın Sydney şehirlerinde sınav merkezleri açıldı.

Açıköğretim Sistemi 46 ülkede

Anadolu Üniversitesi, açık ve uzaktan öğretim alanında 40 yılı aşkın tecrübesiyle bu hizmetleri sunma konusunda öne çıkan bir konumda bulunuyor. Bu girişimlerin merkezinde ise özellikle Orta Asya Programları ile Türk Dünyası coğrafyasının tamamına nitelikli yükseköğretim hizmetlerini ulaştırmak yer aldı. Rektör Erdal başlattığı ‘Orta Asya Açılımı’ ile bu süreçte, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan gibi ülkelere de yükseköğretim hizmetlerini ulaştırarak Türk Dünyası’nın üniversitesi olma misyonunu güçlendirdi. Bu çerçevede, Kazakistan’da Almatı, Astana ve Türkistan, Kırgızistan’da Bişkek, Özbekistan’da Taşkent ve Semerkant’ta öğrenci kabulü ve eğitim süreçleri başarıyla sürdürülmeye başlandı.

Rektör Erdal’ın öncülüğünde gerçekleştirilen bu adımlar, üniversitenin uluslararası alandaki etkinliğini artırmak ve soydaşlarımıza nitelikli yükseköğretim imkânları sunmak amacını taşıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.