Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 14°C
Az Bulutlu
Eskişehir
14°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Antalya’daki Felaket Menüden Patlıcanı Çıkarttı

15.08.2019
A+
A-

Antalya’da yaşanan felaket sonrası sebze ve meyve fiyatlarındaki artış lokantalarda yemek çeşitlerinin azalmasına sebep oldu. 
Türkiye’nin sebze ve meyve üretim merkezi sayılan Antalya’daki olumsuz hava şartları pazarlardan sonra lokantaları da vurdu. Alınan karar sonrası marketlerde biber ve patlıcanın satılması kısıtlanırken özellikle sebzeli yemeklerde lokantalar çeşidi azalttı. Birçok lokantada yemek çeşitleri azalırken lokanta sahipleri fiyatların artmasını sebep gösteriyor. Durumdan en çok etkilenen, pazarda kilosu 15 liraya çıkan patlıcan olurken, işletmeciler işlerinin azaldığını ve çeşitliliği özlediklerini belirtti. 

"Patlıcanı özlemle bekliyoruz" 
Pazardaki fiyatların yüksekliğinden dert yanan işletmeci Ekrem Yalçın, kızartma yapılırken neredeyse sadece patates kızartıp müşterinin önüne koyduklarını söyledi. Yalçın, "Patlıcan bugün 16 lira olmuş. Biber 15, domates 12 lira olmuş. Soğan ve patates almış başını gidiyor. Bu yüzden çok zorluklar çekiyoruz. Müşterimiz patlıcanlı yemek istiyor. Ama biz patlıcan alamadığımız için bu yemekleri yapamıyoruz. Genellikle bizim yemeklerimiz güveç. Güvecin içine patlıcan atamıyoruz. Artı olarak kızartmada patlıcan olması gerekirken sadece patates kızartıp müşteriye veriyoruz. Müşteri de tabi bundan rahatsız ama yapacak bir şey yok. Fiyatlar almış başını gidiyor. Bu şekilde olursa bizim lokantamız ve bütün lokantalar çok zor durumda kalır. Patlıcanı özlemle bekliyoruz. Biz ve müşterilerimiz de özledi bunu. Bu lokantamızda da şu anda 10 kişi çalışmakta. Ekonomi bu şekilde devam ederse personeli yarıya düşüreceğiz. Belki de kapatacağız yani. Eskiden bu lokantada herkes sıra beklerdi. Ama şu anda ekonomiden dolayı zor durumdayız" ifadelerini kullandı. 

"Şu an patlıcan yemeği çıkartamıyoruz" 
Aşçı İsa Ünver ise pazardan lokantalara sebzenin ulaşamamasının sebebini Antalya’da yaşanan afete bağlarken "Şu an patlıcan 14-15 lira seviyesinde. Biber de aynı şekilde. Şu an patlıcan yemeği çıkartamıyoruz. Daha önce musakka falan çıkartıyorduk ama artık pek çıkartamıyoruz. Yemeğin içinde patlıcan olduğu zaman da fiyat muhakkak artacaktır. Antalya’da yaşanan afete bağlıyorlar ama inşallah biz de kısa sürede bu fiyatların düşmesini ümit ediyoruz" dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.