Aynı Hizmete çifte fatura olmaz

Anahtar Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Serdar Çavdar ; Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi tarafından hane halkına yansıtılan katı atık bertaraf bedeli, kamu hizmetlerinin sosyal devlet ve sosyal belediyecilik ilkeleri çerçevesinde sunulması anlayışıyla bağdaşmamaktadır dedi
Serdar Çavdar, Belediyeler, temizlik hizmetlerini sunarken halktan zaten çevre temizlik vergisi almakta; bu vergilerle atık toplama, taşıma ve bertaraf hizmetlerini yürütmektedir. Ancak bu hizmetin ayrıca bedellendirilmesi, vatandaşa aynı hizmet için iki kez ödeme yükümlülüğü dodoğurmaktadır.

Anahtar Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Serdar Çavdar; Halihazırda ekonomik krizin etkilerini derinden hisseden vatandaşlarımız, temel belediye hizmetleri konusunda yeni mali yükler altına sokulmamalıdır. Sosyal adaletin temelini oluşturan eşit hizmet ve adil maliyet ilkeleri, bu uygulamayla ihlal edilmektedir. Belediyecilik; halkın omzuna yeni yükler bindirmek değil, o yükü paylaşmaktır.
Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nden beklentimiz; bu bedelin ivedilikle gözden geçirilmesi, dar gelirli kesimler başta olmak üzere tüm yurttaşlarımızın lehine bir karar alınarak bu uygulamadan vazgeçilmesidir.