Site Rengi

DOLAR 32,3290
EURO 35,0728
ALTIN 2.298,20
BIST 9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Başkan Çalışkan’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Çalışkan’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
18.03.2022
A+
A-


AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan
, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çalışkan, mesajında şu ifadeleri kullandı:

Bu yıl 107. yıl dönümü kutlanacak olan ÇanakkaleZaferi’nde dünya, tarihi değiştiren bir savunmaya şahitlik etti.

Çanakkale Zaferi; sadece şanlı tarihimizin değil, dünya tarihinin en muhteşem ve muazzam zaferlerinden biridir.

Aziz ecdadımız; Çanakkale’de vatanımız, bayrağımız, ezanımız, istiklalimiz ve istikbalimiz için destansı bir mücadele vermiş ve bu toprakları yeniden vatan kılmıştır.

Çanakkale Zaferi; inancın, azmin, fedakârlığın, direniş ruhunun, diriliş şuurunun, sinelerdeki vatan ve iman sevgisinin, tarihin sayfalarına altın harflerle yazılması demektir.

Hiç şüphesiz ki bu büyük zaferden güç ve cesaret alan milletimiz, İstiklal Harbi’nde de büyük bir başarı elde etmiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır.

Ecdadımızın bizlere emanet ettiği aziz vatanımıza ve ayyıldızlı bayrağımıza ilelebet sahip çıkacağız. Her ne pahasına olursa olsun, al bayrağımız şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatan topraklarımız üzerinde dalgalanmaya devam edecektir.

Avrupa ve Asya kıtalarını Çanakkale Boğazı’nda birbirine bağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü açılışı da aziz ecdadımıza saygımızın göstergesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 18 Mart günü gerçekleştirilecek.

Bu vesileyle şanlı zaferimizin 107. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, Çanakkale’de şehit düşen bütün kahramanlarımızı ve bütün şehitlerimizi şükranla ve rahmetle yâd ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.