Site Rengi

DOLAR 32,4860
EURO 34,6908
ALTIN 2.409,06
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Az Bulutlu
Eskişehir
18°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 12°C
Paz 18°C

Bayramlık ayakkabılar vatandaşları bekliyor

Bayramlık ayakkabılar vatandaşları bekliyor
04.04.2024
A+
A-

Eskişehir’de 26 yıldır ayakkabı dükkanı işletmecisi olan Ömer Başçı, Ramazan Bayramı’na hazır olduklarını ve vatandaşları beklediğini söyledi.

Odunpazarı ilçesi, 2 Eylül Caddesi’nde bir ayakkabı dükkanı işletmesine sahip olan 36 yaşındaki Ömer Başçı, Pandemiden bu yana işlerinin açıldığına ve bu bayram daha da heyecanlı olduğunu dile getirdi. 13 yaşında babasının dükkanında bu işe başladığını söyleyen Başçı, 26 yıldır hiç sıkılmadan baba mesleği olan işine devam ediyor. Vatandaşların işlerini son zamana bıraktığını ve bu sebepten yoğunlukların genellikle arefe günü olduğunu, Ramazan’ın son günlerinde “fedakar babaların” çoğunluk müşteri olduğunu söyleyen Ömer Başçı, ortalama fiyatların 500 TL civarında olduğunu da söyledi.

Baba mesleğini yıllardan beri sürdürdüğünü söyleyen Başçı, konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi. “Ramazan Bayramı’na az bir süre kaldı bu sebepten işlerimiz yoğunlaşmaya başladı özellikle iftardan sonra kalabalıklaşmaya başladı. Bir de bizim milletimizde olan bir özellik var, her şeyi son zamana bıraktığı için hani arefe günüdür ondan bir gün öncedir bu günlerde işlerin daha yoğun olmasını bekliyoruz.”

“Geçmiş bayramlara göre çok fazla bir yoğunluk farkı yok”

“Pandemi zamanında her yer kapalıyken benim gibi küçük esnaflar zor durumda kalmıştı ama şükür ki bu sene işlerimiz güzel ve yolunda ilerliyor. Ortalama fiyatlarımız 500 TL civarında. Vatandaşımız dükkanımıza geldiğinde ilk olarak çocuklarına sonra hanımlarına en sonda babalar yani kendilerine ayakkabı bakıyor. Bizim Türk toplumunda “fedakar baba” örnekleri çoktur bu sebepten arefe günlerinde genellikle babalar gelip ayakkabı bakıyor. Biz de vatandaşlarımızı bekliyoruz, heyecanlıyız. Herkese iyi ve mutlu bayramlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.