Site Rengi

DOLAR 32,3921
EURO 34,7978
ALTIN 2.432,62
BIST 10.062,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 15°C

Belçika’dan Eskişehir’e Gelen 10 Bininci Yolcuya Sürpriz Karşılama

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulunun 1986 yılında kurulmasının ardından pilotaj bölümünün uçuş eğitim faaliyetlerini ve diğer bölümlerin iş başı eğitimlerini kendi bünyesinde verilebilmesi amacıyla 1989 yılında trafiğe açılan Hasan Polatkan Havalimanı, eğitim misyonunu sürdürmenin yanında Eskişehir ve civar bölge hava taşımacılığı ihtiyacını da karşılamayı sürdürüyor. Hasan Polatkan Havalimanı’ndan, 2005 yılı itibarıyla Belçika’ya başlayan uçuşlar; Türk Hava Yolları, TUI, Thomas Cook, Sun Express, Atlas Jet, ALK JSC firmaları aracılığıyla artarak devam ediyor.

2014 yılında Hasan Polatkan Havalimanı’ndan Belçika uçuşlarını haftada 2 gün olarak başlatan TUI Havayolları’nın, 19 Haziran Salı günü iniş yapan yolcu uçağı ile Eskişehir’e gelen 10 bininci yolcu Selim Kılıçalp, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı tarafından karanfil ile karşılandı. Tören sırasında ayrıca uçaktan inen bütün yolculara da apronda çiçek takdim edildi.

"Eskişehir uçuşlarını arttırmak istiyoruz"

Karşılama törenine ilişkin görüşlerini dile getiren TUİ Havayolları Uçuş Planlama Direktörü Erik Follet, Eskişehir’in önemli uçuş noktalarından olduğuna ve her sene artan bir talebin yaşandığına dikkat çekerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Taşımakta olduğumuz yolcuların, uçuş nedenlerinin diğer uçuş noktalarına göre farklı ve önemli olduğunun farkındayız. Bunun yanında Hasan Polatkan Havalimanı’nın özel durumunun da bilincindeyiz ve bu nedenle Eskişehir uçuşlarını arttırmak istiyoruz. Özellikle çalışma saatleri konusunda ve havalimanı hizmetlerinde sağladıkları desteklerden dolayı Havalimanı yönetimine teşekkür ediyorum.”

Eskişehir’e gelen 10 bininci yolcu olan Selim Kılıçalp ise düzenlenen karşılama töreninin kendisini heyecanlandırdığı ve şaşırttığını belirterek, “30 yıldır Belçika’da yaşıyorum ve her sene ailemle birlikte Türkiye’yi ziyaret ediyoruz. Bu seyahatlerin çoğunda da Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’na iniş yapıyoruz. Başta Anadolu Üniversitesine olmak üzere bize bu imkânı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.